• home
 • video
 • pas verschenen

  Imke Courtois: "20% gelukkiger zodra ik teenslippers kan dragen"

  Imke Courtois bij Bruno Wyndaele.

  Imke Courtois bij Bruno Wyndaele.

  Imke Courtois was gisterenavond te gast in "Het zomert met". In de zonnige Eén-talkshow peilde Bruno Wyndaele naar de ergernissen, geneugten, emoties en kwajongen in de zaalvoetbalster en Sporza-voetbalanaliste. 

  "Graag water, want ik was verslaafd aan cola"

  Gastheer Bruno begint het gesprek met de vraag wat Imke wil drinken. "Graag een glaasje water. Ik heb tijdens mijn voetballoopbaan altijd cola gedronken, een mankementje in mijn topsportleven. Op den duur was het een kleine verslaving", zegt Courtois.

   

  "Maar nu ik gestopt ben met veldvoetbal kan ik wel doen wat ik wil. Ik ben begonnen met een cursus Italiaans, ik heb een piano gekocht en ontdek evenementen als de Gentse en Lokerse Feesten. Dat is een wereld die opengaat. Ik slaap nu minder, maar het doet echt goed. Ik ben een beetje in mijn tweede puberteit beland."

  "Zodra ik teenslippers draag, ben ik 20% gelukkiger"

  "Hoe ik weet dat het zomer is? Wanneer ik de eerste keer mijn teenslippers aantrek. Het is heel dubbel, want ik vind voeten vreselijk. Ik vind dat het minst mooie lichaamsdeel van de mens. Maar zodra ik die slippers aantrek, ben ik 20% gelukkiger."

   

  "Ik vind teenslippers heel comfortabel zitten. Ook op festivals bijvoorbeeld. Ik vind het dan ook echt leuk wanneer je met vuile voeten, vol met bier ook, weer naar huis gaat. Ik ben echt gek van teenslippers. Ik heb 4 paar thuis liggen: voor elke ouftit eentje."

  "Ik zou smartphones op een festival afschaffen"

  Wat zou je in de zomer veranderen dat je ergert, vroeg Bruno nog. "Maar één ding? Nu ik naar festivals ga, vind ik het vervelend dat mensen optredens filmen met hun smartphone. Ik vind dat vreselijk. Geniet van het moment, je hoeft niet "in te checken" op Werchter of Pukkelpop."

   

  "Wat ik ook niet leuk vind, zijn mensen die keihard zweten en je vastnemen waarbij je met je schouder in hun oksel terechtkomt. Maar dat kunnen we niet afschaffen, zeker? Ik zweet zelf nogal snel, maar ik neem niemand vast wanneer ik zweet."

   

  "Wat ik ook wil afschaffen is de reisfoto of selfie met een zon erop. "Ik ben op reis en toon het aan de hele wereld": dat stoort me."

  "Ik heb als kind 5 jaar op een jongen gewacht"

  Een zomerlief heeft Courtois als tiener nooit echt gehad, zegt ze. "Ik schreef als kind wel brieven naar een jongen waar ik verliefd op was. Ik was 13, hij 18. Ik heb op de liefde en die jongen gewacht. We hebben, toen ik 18 was, een relatie van 5 jaar gehad."

   

  "Het is een romantisch verhaal, maar het was nog romantischer geweest als we nu gelukkig getrouwd waren en we 3 of 4 kinderen hadden..."

  Tot slot: een koeienvlaai in krantenpapier

  Het kind in Imke Courtois, dat is ook in bomen klimmen, stunts verzinnen en trucjes uithalen met een skateboard.

   

  Of een koeienvlaai in een krant wikkelen en die in brand steken, waarna mensen dat vuurtje uittrappen en met hun voet in die vettige vlaai belanden. 

  Meer op vrtnu.be

  U kunt de hele aflevering van "Het zomert met Imke Courtois" bekijken door op deze link te klikken. Dan komt u terecht op vrtnu.be.