• home
 • video
 • pas verschenen

  "Enige manier om Bundesliga aantrekkelijker te maken is Bayern in Europese competitie te steken"

  Met de wedstrijd Bayern München tegen Hoffenheim, gaat de Bundesliga vanavond weer van start. Kan Bayern voor de 7e keer op rij winnen of kan een concurrent eindelijk nog eens verrassen? Bundesliga-commentator Luc van Doorslaer laat er zijn licht over schijnen.

  Europese competitie met Europese topclubs

  "Uiteraard maakt Bayern veel kans om opnieuw kampioen te worden", steekt Van Doorslaer van wal. "De club is niet zwakker geworden en de andere concurrenten zijn ook niet bepaald beter geworden."

   

  Duits voetbalmanager en ex-trainer Michael Reschke gelooft dat Bayern nog wel 5 jaar ongeslagen kan blijven. Van Doorslaer is het daar niet helemaal mee eens. "Eigenlijk kan je in het voetbal niets voorspellen. Het hangt van veel dingen af. Het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat het een seizoen kan worden waarin het voor Bayern niet draait en voor andere ploegen net wel."

   

  "Er is maar 1 mogelijke oplossing om de competitie aantrekkelijker te maken: een Europese competitie met alleen maar Europese topclubs. Dan moet je natuurlijk afscheid nemen van nationale competities die al meer dan 100 jaar bestaan. Je haalt zo ook de beste ploegen daar weg. "

  Lewandowski blijft spits bij Bayern

  Bayern-spits Lewandowski wordt sinds het einde van vorig seizoen in verband gebracht met een vertrek bij Bayern. Van Doorslaer nuanceert: "Het is vooral zijn manager die wil dat Lewandowski vertrekt. De Pool heeft al een aanbod gekregen van Real, maar dat is dan ook de enige andere Europese topclub waar hij naartoe zou kunnen gaan".

   

  "Lewandowski zou in Spanje zelfs tekort komen. Ik denk trouwens ook niet dat Real echt tuk is op een mogelijke transfer van Lewandowski. Hij is blij dat hij zijn carrière kan verderzetten bij Bayern, ook al zou een transfer financieel voordeliger zijn."

  De uitdagers van Bayern

  Voor Luc Van Doorslaer zijn de uitdagers de klassieke, te verwachte namen. "Schalke is een van de uitdagers, al heb ik mijn twijfels bij hun tranfers. Goretzka, Kehrer en Höwedes zijn allemaal vertrokken. Het moet nog blijken of hun plaatsvervangers hetzelfde niveau halen."

   

  "Ik verwacht ook veel van Dortmund, ondanks het feit dat ze vorig jaar geen goed seizoen speelden, noch onder Peter Bosz, noch onder Peter Stöger. Ik hoop dat de nieuwe coach, Lucien Favre, Dortmund opnieuw naar een hoog niveau kan tillen. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij dat kan."

   

  Ook Leverkusen plaatst Van Doorslaer bij de uitdagers. "Laten we hopen dat er eens een uitschieter is bij 1 van de uitdagers en dat Bayern een steek laat vallen zodat het verschil toch geen 20 punten meer wordt."

   

  "Ik verwacht ook dat Leipzig gaat meedoen aan de subtop, maar daar zal het ook bij blijven. Met Keïta zijn ze 1 van hun beste spelers kwijt, dat is een serieuze aderlating voor de club."

  En wat met de Belgen?

  "Witsel was een belangrijke aankoop bij Dortmund, maar de club kan geen toppers zoals een Messi of Ronaldo kopen. Witsel  is ook geen Europese topper, anders zou hij al lang bij topploegen hebben gespeeld."

   

  "Koen Casteels speelde vorig jaar een geweldig seizoen bij een geweldig slechte club.  Ik hoop dat Thorgan Hazard bij Mönchengladbach kan verlengen. Dan heb je natuurlijk ook nog Benito Raman en Dodi Lukebakio, al vrees ik voor hen eerder degradatievoetbal. In België waren het ook geen echte toppers."

   

  "Het zijn de ploegen die vorig jaar gepromoveerd zijn, die nu opnieuw degradatiekandidaat zijn. Düsseldorf, Nürnberg, Freiburg en Hannover zullen moeten uitkijken."

   

  "Ik vrees zelfs voor Wolfsburg. Ze ontsnapten al een paar jaar aan de degradatie, maar op basis van hun budget zouden ze veel beter kunnen. Ze hebben dit jaar ook niets speciaals aangekocht."