• home
 • video
 • pas verschenen

  "Thierry Henry geeft woord aan Bordeaux"

  " "

  Thierry Henry is T3 van de Rode Duivels.

  Verliest de Belgische bond T3 Thierry Henry aan Bordeaux? Volgens het goed geïnformeerde Franse radiostation RMC Sport heeft de Franse assistent van Roberto Martinez ja gezegd aan Bordeaux.

  Henry wil graag trainer worden. Roberto Martinez kon de 41-jarige oud-spits in 2016 overtuigen om ervaring op te doen bij de Rode Duivels. De bondscoach wilde zo ook de winnaarsmentaliteit van de voormalige wereld- en Europese kampioen in zijn selectie pompen. Dat loonde, want België eindigde derde op het WK in Rusland.

   

  Na de Wereldbeker liep het contract van Henry met de Belgische bond af. Sindsdien valt zijn naam hier en daar: bij België, maar ook bij Aston Villa en nu Bordeaux, dat een opvolger zoekt voor de ontspoorde Gustavo Poyet.

   

  RMC Sport weet dat Henry zijn akkoord heeft gegeven om naar Bordeaux te gaan. Toch is de deal daarmee nog niet rond. "De toekomstige Amerikaanse eigenaars moeten nu alleen nog het dossier goedkeuren, opdat Henry coach wordt van Les Girondins."

   

  Pikant detail: Bordeaux is de tegenstander van AA Gent in de laatste voorronde van de Europa League.