• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrancken: "Mijn rugzak zit vol genoeg om deze mooie stap te zetten"

  Wouter Vrancken: "We staan nog niet met de rug tegen de muur."

  KV Mechelen legt zijn lot in de handen van Wouter Vrancken, "een ambitieuze, dynamische coach met voetbalvisie". "Dit is zeker niet de gemakkelijkste, maar wel een hele mooie opdracht als trainer", zegt de opvolger van Dennis van Wijk.

  KV Mechelen heeft niet lang getalmd om een opvolger te vinden voor Dennis van Wijk, met wie gisteren na een 2 op 9 werd gebroken. Oud-speler Wouter Vrancken tekende voor 2 jaar en moet geel-rood snel weer naar 1A brengen.

   

  "Toen deze opportuniteit kwam, heb ik niet getwijfeld", zegt Vrancken. "Ik heb veel respect voor het werk van Dennis. Hij heeft hier iets neergezet, maar kon Mechelen net niet in 1A houden. Het is dan ook terecht dat ze met hem aan het seizoen wouden beginnen. Het is niet aan mij om over zijn ontslag te oordelen."

   

  "We staan nog niet met de rug tegen de muur. Het valt allemaal wel mee. Ik had uiteraard liever 6 of 7 weken voorbereiding gehad om een spelmanier in de ploeg te slijpen, maar we zullen de belangrijke zaken wel klaar krijgen."

   

  "We moeten van onze eigen kwaliteiten uitgaan, want die zijn er zeker. We kunnen dominant, offensief voetbal brengen met veel beweging."

  Vrancken: "Ik wil me niet verbranden aan een stap hogerop"

  Wouter Vrancken heeft al ervaring als hoofdcoach in de lagere klasse, bij Gravelo, THES en Lommel. Toch liet hij vorig jaar de functie van T1 in Mechelen links liggen en ging hij aan de slag als assistent van Glen De Boeck bij KV Kortrijk.

   

  "Ik wou geen T1 worden voor mijn licenties in orde waren", verklaart Vrancken. "Ik ben ook zeer perfectionistisch en wil me niet verbranden aan een stap hogerop. Als je die stap zet, moet je rugzak vol genoeg zitten. Dankzij Kortrijk en De Boeck ben ik nu zover."

   

  "Het is zeker niet de gemakkelijkste, maar wel een mooie opdracht. Ik ken het DNA van de club en heb altijd een goed contact gehad met de supporters. Ik ben ook van plan om dat zo te houden. Ik wil er alles aan doen om weer naar 1A te gaan."

  Somers: "Zeer atypisch voor KV Mechelen"

  KV Mechelen zette vorig seizoen Yannick Ferrera en diens opvolger Aleksandar Jankovic aan de deur. Na drie speeldagen in 1B wordt nu ook Dennis van Wijk bedankt voor bewezen diensten. "We moeten keuzes maken", verklaart hoofdaandeelhouder Olivier Somers.

   

  "Dit is zeer atypisch voor Mechelen, maar we zijn een spiraal ingeraakt door de ongelukkige degradatie. Op papier zijn we favoriet in 1B, maar we hebben een coach nodig die een antwoord vindt op het verdedigende, fysieke voetbal van de tegenstanders. En dat type voetbal komt er niet uit onder Dennis van Wijk."

   

  "Met Wouter Vrancken hebben we nu een jonge, ambitieuze, dynamisch coach met een bepaalde visie op dominant voetbal. Hij kent het huis en dat is een pluspunt. Onze ambities zijn nog lang niet verloren, Van Wijk laat zeker geen terneergeslagen groep achter."