• home
 • video
 • pas verschenen

  Club wuift uit: Diaby naar Sporting Lissabon, Limbombe naar Nantes

  " "

  Diaby (l) en Limbombe (r) hadden een groot aandeel in de titel van Club vorig seizoen.

  Club Brugge is twee sterkhouders van vorig seizoen kwijt. Aanvaller Abdoulay Diaby ruilt de Belgische competitie voor de Portugese: de 27-jarige Malinees tekende een contract voor 5 jaar bij Sporting Lissabon. Linksbuiten Anthony Limbombe verkast naar Nantes.

  Diaby speelde sinds 2015 voor Club Brugge, nadat hij twee jaar lang zijn scorend vermogen bij Moeskroen had getoond. Met zijn goals had hij een groot aandeel in de titels van 2016 en 2018.

   

  De international was toe aan een nieuwe uitdaging. Sporting Lissabon is een van de 3 topclubs in Portugal naast Porto en Benfica. Sporting telt 18 titels, 16 bekers en Europacup 2 op zijn palmares. Vorig seizoen eindigde de club derde in Portugal, maar ze kwam vooral ook negatief in het nieuws, toen ontevreden "fans" de spelers aanvielen op het einde van het seizoen. Daarop verlieten heel wat bekende namen de club.

   

  Diaby arriveerde gisteren op de luchthaven in Lissabon, waarbij hij al een korte reactie gaf: "Ik ben heel blij. Dit is een grote stap in mijn carrière. Sporting is een geweldige club en kan kampioen worden."

   

  De aanvaller tekende een contract voor 5 seizoenen in Portugal, met een vertrekclausule van 60 miljoen euro. Met zijn transfer zou 4 miljoen euro gemoeid zijn.

  Alleen fysieke en medische test staan nog tussen overgang van Limbombe naar Nantes

  Met Anthony Limbombe is Club Brugge nog een aanvallende vleugelspeler kwijt. De eenmalige Rode Duivel wou Brugge graag verlaten en traint al enkele weken individueel.

   

  Limbombe wilde graag naar Engeland, maar het is Frankrijk geworden. Nantes maakte vandaag een akkoord tussen de clubs bekend. De huidige rode lantaarn in de Ligue 1 houdt wel nog een slag om de arm: " Het akkoord hangt af van bevredigende resultaten van een fysieke test en een medisch onderzoek."

   

  De voormalige jeugdspeler van KV Mechelen en Genk kwam in 2016 vanuit NEC in Brugge terecht. Op zijn 16e debuteerde Limbombe als prof bij Genk, waarvoor hij 62 duels zou spelen. In 2014 volgde een uitleenbeurt aan Lierse. Met NEC promoveerde hij van tweede naar eerste klasse in Nederland, waar Club hem na de titel van 2016 weghaalde. Het voorbije seizoen kwam hij 39 keer in actie voor Club, goed voor 6 goals en een nieuwe titel.

  Tweets over de transfers: