• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is een schande. Dit is dingen zoeken om een ploeg te kloten"

  Lawrence Visser en Siebe Blondelle

  Siebe Blondelle (r) begrijpt de beslissing van ref Visser niet.

  Eupen-Gent leek op een 2-2 af te stevenen, tot de VAR scheidsrechter Visser attent maakte op een trekfout van Siebe Blondelle in de 16. Het was dan ook die fase die na de match het vaakst over de tongen ging.

  Siebe Blondelle kon zijn ogen niet geloven toen Lawrence Visser op aanraden van de VAR plots een penalty floot in de 92e minuut. "Het was een duel in de 16, zoals er zoveel zijn. Niemand had door wat er gebeurde. Maar de ref kwam naar mij en zei: "Je had zijn shirt vast.""

   

  "Dit is dingen zoeken om een ploeg te kloten. Dit is een schande", zegt de verdediger van Eupen. "Het is nu aan ons om dit seizoen te bewijzen dat Eupen wél zijn plaats in 1e klasse verdient. En met de VAR zullen we moeten leren leven."

   

  Eupen-coach Claude Makelele bleef ondanks de controverse een gentleman. Hij dribbelde dan ook om de hete brij heen. "Ik wil niet ingaan op de beslissingen van de ref. Maar het is niet de eerste keer dat ons dit overkomt", voegde hij er fijntjes aan toe.

  Foket: "Had penalty niet zien aankomen"

  Ook Gent-speler Thomas Foket was verbaasd dat de bal ineens op de stip ging. "Ik had die penalty niet zien aankomen. Er werd ook niet veel geprotesteerd om er eentje te krijgen. Dat hoeft nu ook niet meer met de VAR. Ik weet nog altijd niet of het nu voor hands was of een trekfout. Maar dat maakt mij niet zo veel uit."

  De bewuste fase uit Eupen-Gent