Mislukt debuut voor Lopetegui, maar transfers lijken niet op til: "Visie niet veranderen"

  Real Madrid heeft zijn eerste officiële wedstrijd met kersvers trainer Julen Lopetegui en zonder Cristiano Ronaldo meteen verloren. Dat was een trainer van Real niet meer overkomen sinds Bernd Schuster in 2007. Lopetegui ziet geen reden om in paniek te schieten (op de transfermarkt). 

  Lopetegui: "Voor mij is LaLiga de belangrijkste comeptitie"

  Real kwam van een vroege achterstand terug tot een 2-1-voorsprong, maar moest uiteindelijk nog verlengingen spelen. Daarin ging het roemloos onderuit met 2-4. "In een finale maken foutjes en details het verschil", zei een zelfkritische Lopetegui na de match.

   

  "Atletico is expert in het profiteren van foutjes en misschien waren wij te zelfzeker. Atletico verdiende de zege. Het grootste deel van de match waren wij de betere ploeg, maar daar profiteerden we niet van. Atletico was wel efficiënt."

   

  De goal van Benzema en vooral de assist van Bale waren van grote schoonheid, maar dat Real daarna enkel  door een penalty kon scoren, deed de vraag rijzen of de ploeg niet de transfermarkt op moet.

   

  "Ik denk niet dat de visie die de club heeft uitgestippeld zal veranderen op basis van deze match. We moeten ons goed voorbereiden, het hoofd optillen en beseffen dat de belangrijkste competitie voor ons, voor mij is dat LaLiga, zondag voor ons begint."

  Simeone: "Deze keer waren sleutelmomenten in ons voordeel"

  Diego Simeone leidde Atletico al naar zijn zevende titel onder zijn bewind. "Ik ben tevreden, want opnieuw hebben we ons goed verweerd in een Europese finale. En deze keer waren de sleutelmomenten eens in ons voordeel."

   

  "De match was in evenwicht tot aan de penalty, die ons wat uit de match haalde, maar we wisten dat we nog schade konden aanrichten. Vanavond moeten we vieren en vanaf donderdag moeten we ons richten op het lange seizoen dat er zit aan te komen."