• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook voor Celtic, Fenerbahçe en Spartak Moskou is de CL al afgelopen

  Celtic treurt, AEK Athene juicht

  Celtic druipt af in Athene.

  In de 3e voorronde van de Champions League namen we afscheid van enkele grote namen in het Europese voetbal. Vooral de Griekse ploegen ontpopten zich tot reuzendoders.

  Celtic, zonder "geblesseerde" Boyata, onderuit in Athene

  Celtic was vorige week in de thuismatch niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen AEK Athene, maar het had hoop dat het die situatie in Griekenland nog zou kunnen rechtzetten. Zonder Dedryck Boyata dan, want die bleef in Schotland. Met een blessure of met transferitis, daarover verschilden de meningen.

   

  Na 6 minuten zat Celtic-coach Rodgers nog meer te knarsetanden op de bank, want Rodrigo Galo maakte er dan al 1-0 van. Celtic was baas, maar had moeite om het overwicht te concretiseren. Dat kon de Kroaat Livaja iets na de rust wel: 2-0. Sinclair maakte er 2 minuten na zijn invalbeurt nog 2-1 van, maar de bevrijdende 2-2 bleef uit voor de Schotten.

  Turks debuut in mineur voor Cocu

  Phillip Cocu zit nog maar een paar weken bij Fenerbahçe, maar hij krijgt het nu al heet onder de voeten. De ambitieuze Turken hadden niet op een vroege exit in de Champions League gerekend, ook al heeft Benfica (met Svilar op de bank) heel wat Europese adelbrieven.

   

  Benfica had in Portugal met 1-0 gewonnen en verdubbelde die buffer iets voor het halfuur. Ex-Club-speler Castillo bood Fernandes het doelpunt aan. Nog voor de rust maakte Fenerbahçe gelijk, maar ondanks de aanwezigheid van grote namen als Valbuena, Isla, Ayew, Skrtel en Soldado bleef het daar ook bij.

  Vroege aftocht voor Spartak Moskou

  De Russische ploegen deden het de voorbije jaren goed in de Champions League, maar Spartak Moskou valt wat dat betreft wat uit de toon. De nieuwe club van Gent-speler Gigot had de heenmatch bij PAOK met 3-2 verloren en verloor zijn aanvalsleider Luiz Adriano na een halfuur ook nog eens met een rode kaart.

   

  De berg was zo nog wat hoger voor de Russen. Té hoog. Spartak had genoeg aan 1 doelpuntje, maar zal zich moeten verzoenen met de Europa League dit seizoen.