• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi steekt zijn 33e recordbeker voor het eerst zelf in de lucht

  Lionel Messi steekt zijn 33e trofee in de lucht, de eerste als aanvoerder.

  Lionel Messi steekt Andres Iniesta voorbij. Die vertrok na vorig seizoen naar Japan.

  Met de Spaanse Supercup van gisteren heeft Lionel Messi nog maar eens een mijlpaal genomen bij Barcelona. Het is de 33e Barça-trofee voor de Argentijn, waarmee hij eentje beter doet dan Andres Iniesta. De man van wie Messi de aanvoerdersband overnam, vertrok na vorig seizoen naar Japan.

  Lionel Messi kreeg gisteren na de 2-1-zege tegen bekerwinnaar Sevilla in Tanger, in Marokko, felicitaties van clubvoorzitter Josep Martia Bartomeu: "Met de Spaanse Supercup halen we onze eerste trofee van het seizoen binnen. Die maakt Messi tot de speler met de meeste trofeeën in de geschiedenis van Barcelona. Felicitaties aan alle Barça-fans én aan onze aanvoerder!"

   

  De trofee die hem alleen clubrecordhouder maakte, mocht Messi gisteren in Marokko zelf omhoogsteken. De vedette van Barcelona werd na het vertrek van Iniesta namelijk de nieuwe aanvoerder. Het was nog maar de eerste keer dat Messi een trofee als aanvoerder aan de wereld mocht tonen.

   

  Er zijn wel meer slokoppen bij Barcelona, maar de 31-jarige Messi, die aan zijn 15e Barcelona-seizoen begint, troeft ze allemaal af. Messi telt er 33, Iniesta 32, Piqué en Busquets 28 en Xavi 25. Die laatste was de eerste die de kaap van 25 rondde, hij speelt sinds 2015 bij Al-Sadd in Qatar.

  De 33 trofeeën van Messi bij Barcelona:

  Messi steekt zijn eerste beker in de lucht als aanvoerder:

  Felicitaties van de voorzitter:

  De doelpunten van Barcelona van Piqué en Dembélé: