• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cheetahs snellen naar 4e plaats in nationaal record

  V.l.n.r.: Hanne Claes, Justien Grillet, Camille Laus en Cynthia Bolingo.

  Het Belgische vrouwenteam heeft zichzelf verbaasd op de Europese kampioenschappen. In de finale van de 4x400 meter snelden de Belgian Cheetahs naar de vierde plaats. En dat in een nieuwe Belgische toptijd (3'27"69).

  Kijk naar de finale van de 4x400 meter:

  Sterke eindsprint

  Cynthia Bolingo mocht de finale openen voor België. Ze startte sterk en gaf de stok in 4e positie door aan Hanne Claes. De hordeloopster liep opnieuw een dijk van een race en bracht de Cheetahs in 2e positie.

   

  Justien Grilliet moest stand proberen te houden tegen de toplanden. Ze viel 3 plaatsen terug, maar ver vooruit zat de concurrentie niet. 

   

  Camille Laus begon als 5e aan de slotronde. Net als haar vriend Kevin Borlée perste ze er een sterke eindsprint uit. Ze rukte een plaats op en even droomden de Belgian Cheetahs van brons. 

   

  Dat lukte niet, maar de Belgische vrouwen zetten hun tanden wel in het nationale record. Twee maanden geleden snelden ze naar 3'29"06, nu staat er 3'27"69 op de tabellen.

   

  De Poolse vrouwen wonnen de finale van de 4x400 meter, voor Frankrijk en Groot-Brittannië.

  "Ongelooflijk, begin dit jaar bestonden we nog niet"

  "We kwamen nog erg dicht in de buurt van brons en dat is gek", reageert Camille Laus. "We zijn van nul af aan begonnen. Begin dit jaar hadden we nog geen ploeg. We zijn pas in maart begonnen."

   

  "Daarom vind ik die 4e plaats echt ongelooflijk. Een medaille zal voor de volgende keer zijn", lacht ze.

   

  "We hebben echt het maximum gegeven", valt Cynthia Bolingo in. "We eindigen niet op het podium, maar zijn wel een ervaring rijker."

   

  "Ik voelde me supersterk", vertelt Hanne Claes, die op de 400 meter horden ook vierde werd. "Ik heb het gevoel dat alles vanzelf gaat in Berlijn. Twee keer vierde van Europa: daar willen er veel voor tekenen."

   

  "Ons project is nog klein. Alhoewel, we lopen wel naar de vierde plaats op een EK. Laat het een ticket voor de toekomst zijn", besluit Justien Grillet.