Ga naar de inhoud

Courtois voorgesteld aan de pers: "Welkom thuis, Thibaut!"

Een glunderende Thibaut Courtois met voorzitter Florentino Perez.

Thibaut Courtois mag zich officieel een speler van Real Madrid noemen. Hij werd onder massale belangstelling van pers en publiek voorgesteld in Santiago Bernabeu.

De journalisten in de perszaal in Madrid trakteerden Courtois op een klein applausje toen de doelman zijn opwachting maakte. De persconferentie begon met een filmpje van Courtois van hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe.

 

Hierna nam voorzitter Florentino Perez het woord, die naast Courtois zelf ook al zijn familieleden welkom heette. "Dit is een mooie dag voor de club. Met Courtois halen we een speler met heel veel talent, werkkracht en passie binnen. Hij is een van de beste doelmannen ter wereld, zo niet de beste", waarna Perez het uitgebreide palmares van de Rode Duivel opsomde.

 

"Bij Real hebben we de strategie om winnaars aan te trekken, die geschiedenis kunnen schrijven. Courtois hoort in deze traditie. Madrid is je thuis, want je kinderen wonen hier al. Santiago Bernabeu zal een deel van je familie worden. Welkom thuis!"

 

Ook Courtois had een kort tekstje voorbereid. "Er komt een droom in vervulling vandaag. Als kind was het een droom om voor deze grote club te spelen. Ik heb veel bewondering voor het shirt.  Ik heb de sfeer al mogen meemaken als tegenstander en ben blij dat ik hier nu zelf ook deel van mag uitmaken. Hala, Madrid!"

Thierry Courtois: "Heel emotioneel om mijn zoon in dit stadion te zien"

Honderden fans juichen ballengooiende Courtois toe

Na de voorstelling voor de pers trok Courtois met zijn gevolg (vader, moeder, broer en zus, kinderen,...) naar de grasmat van Bernabeu. Daar trapte en gooide hij enkele ballen in de goedgevulde tribune in. Daarna volgde er nog een fotosessie, inclusief kus op het logo van Real Madrid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Navas in de competitie, Courtois in de bekers"

"Niet erg dat hij nog voor Atletico heeft gespeeld"

"Navas of Courtois? Courtois!"