• home
 • video
 • pas verschenen

  Moet Club Brugge Wesley 6 matchen missen?

  Wesley moest zondag al na 10 minuten gaan douchen.

  Het parket van de voetbalbond eist een zware straf voor Club Brugge-aanvaller Wesley Moraes. De Braziliaan riskeert een schorsing van 6 speeldagen en een boete van 6.000 euro voor zijn elleboogstoot in Moeskroen. Club Brugge kan nog in beroep gaan.

  Niet tegen Anderlecht?

  Als Wesley 6 wedstrijden in de tribunes moet toekijken, mist hij o.m. de affiches tegen Anderlecht en AA Gent.

   

  • speeldag 3: Club Brugge - KV Kortrijk (10/08)
  • speeldag 4: Antwerp - Club Brugge (19/08)
  • speeldag 5: Club Brugge - Anderlecht (26/08)
  • speeldag 6: Zulte Waregem - Club Brugge (31/08)
  • speeldag 7: Club Brugge - Lokeren (14/09)
  • speeldag 8: AA Gent - Club Brugge (weekend 22/09)

   

  Tenzij Club Brugge in beroep gaat, is Wesley er eind september opnieuw bij in de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge.

  "Schandalige acties kunnen niet langer"

  Wesley Moraes moest vandaag op het matje komen. Niet voor het eerst. In oktober 2016 incasseerde Anderlecht-verdediger Kara een klap in het aangezicht, in mei 2017 sloeg hij toenmalig Gent-verdediger Mitrovic op zijn achterhoofd.

   

  Dat is het bondsparket niet vergeten. De Club-speler hangt een straf van 6 matchen en een boete van 6.000 euro boven het hoofd.

   

  "De feiten horen niet thuis op een voetbalveld en zijn niet toelaatbaar. Wesley moet zich bewust worden dat dergelijke schandalige acties niet langer kunnen", verklaarde bondsprocureur Chris Vandenbossche.

   

  "De indicatieve tabel, goedgekeurd door de clubs en de voetbalbond, schrijft 4 speeldagen schorsing voor. Maar hier dringt een zwaardere sanctie zich op. Dit is een zeer bewuste elleboogstoot."

   

  "Het is ook al de derde keer dat hij voor de commissie verschijnt. We hopen met deze straf dat hij begrijpt dat dit niet langer kan." 

  Hier dringt een zwaardere straf zich op. Dit is een zeer bewuste elleboogstoot.

  bondsprocureur Chris Vandenbossche

  "Was eerder een duw"

  De advocaat van Club Brugge vond de rode kaart voor Wesley niet onterecht, maar haalde verzachtende omstandigheden aan.

   

  "Wesley wordt voortdurend op de huid gezeten door verdedigers. Daarom moet hij zich breed maken en zijn fysieke kracht gebruiken. Anders wordt hij telkens van de bal gezet. Heel vaak wordt die fysieke belaging van de verdediger niet bestraft", verdedigde Hannes D'Hoop de actie van Wesley.

   

  Volgens D'Hoop deelde Wesley ook geen elleboogstoot uit. "Het was eerder een duw om zichzelf te beschermen. Het was helemaal geen opzettelijke slag, zoals in de media volop werd gesuggereerd."

   

  D'Hoop concludeerde dat er een verkeerd beeld wordt opgehangen van Wesley. "Hij lijkt wel een misdadiger. Nochtans, vorig seizoen pakte hij maar drie gele kaarten". Wesley zelf had niets toe te voegen aan het betoog van zijn advocaat.

  Wesley Moraes

  Wesley krijgt zijn straf te horen op de voetbalbond.

  VIDEO: de elleboogstoot van Wesley

  Wesley Moraes ging zondag zijn boekje te buiten in Moeskroen - Club Brugge (0-1). Na 10 minuten revancheerde hij zich met een elleboog in het gezicht van de Griekse verdediger Katranis. Op aangeven van de videoreferee haalde scheidsrechter Boucaut de rode kaart uit zijn achterzak.

   

  "Ik probeerde Wesley nog te beschermen, omdat ik de gevallen van het verleden wel ken. Daarom floot ik een fout in zijn voordeel, maar dat was blijkbaar al te laat. Wesley was al ontploft", getuigde Boucaut in het bondsgebouw.

  Carcela mist 2 matchen

  Mehdi Carcela (Standard) moet twee matchen brommen. Dat is er een minder dan de bond had geëist. Hij mist de competitieduels tegen Cercle Brugge (11 augustus) en Lokeren (18 augustus). Bovenop de schorsing moet de Marokkaanse winger ook 2.000 euro ophoesten.

   

  Carcela tekende niet present in het bondsgebouw. Vanavond speelt hij met Standard in de Champions League-voorrondes tegen Ajax.

   

  Carcela ging vrijdag over de schreef in de match tegen Waasland-Beveren toen hij een aanval afbrak met een tackle. Kijk hieronder naar de actie.