Recorddoelman El-Hadary (45) zegt Egypte vaarwel: "Het juiste moment"

  Essam El-Hadary.

  El-Hadary zwaait af bij Egypte.

  Essam El-Hadary heeft zijn laatste wedstrijd voor de Egyptische selectie gespeeld. De doelman keepte zich in de geschiedenisboeken op het afgelopen WK. De 45-jarige El-Hadary werd in Rusland de oudste deelnemer op een Wereldbeker.

  Voor Egypte stond er in zijn laatste groepswedstrijd in Rusland niets meer op het spel. Essam El-Hadary werd tegen Saudi-Arabië tussen de palen gedropt en werd met zijn 45 jaar, 5 maanden en 10 dagen de oudste speler op een WK. Hij loste de Colombiaanse doelman Faryd Mondragon af, die 43 jaar en 3 dagen was toen hij in 2014 het doel verdedigde op het WK.

   

  El-Hadary bewees dat hij nog niet versleten is met onder meer een penaltyredding, maar houdt het dus voor bekeken als international. "Dit is het juiste moment", zegt hij. Van een pensioen op clubniveau is nog geen sprake, want El-Hadary versierde na het WK nog een transfer naar Ismaily. 

  Bekijk hier nog eens de penaltysave van El-Hadary op het WK

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.