• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Champions League is een bonus, geen prioriteit"

  Preud'homme op de persconferentie.

  Preud'homme: "Ajax heeft veel geïnvesteerd, zeker in vergelijking met ons"

  Standard begint morgen in eigen huis tegen Ajax aan zijn Europese campagne. De inzet is een plek in de play-offs van de Champions League, maar het kampioenenbal is volgens Michel Preud'homme geen doel dit seizoen. "We zullen ons wel 100 procent geven, maar als we het niet halen, mag dat geen weerslag hebben op onze prestaties in de competitie."

  Michel Preud'homme gaf voor de heenwedstrijd heel graag de favorietenrol aan Ajax. "De Nederlandse pers schrijft dat Ajax een ploeg heeft om Champions League te spelen. En Nederlanders vertellen altijd de waarheid. Dus ik denk dat ook. Ajax heeft heel veel investeringen gedaan, zeker vergeleken met ons. Het wil weer nummer 1 van Nederland worden."

   

  "Ajax is heel sterk en heeft veel individuele en collectieve kwaliteiten. Dat is de realiteit, maar voetbal blijft voetbal. Wij zullen zeker iets proberen, anders moet je niet aan de wedstrijd beginnen. "

   

  "Ons plan? Wij willen ons spel spelen en Ajax uit zijn comfortzone halen. We mogen defensief en offensief geen fouten maken. Als dat allemaal lukt, zal het heel positief zijn." 

  "Deze match komt eigenlijk te vroeg voor ons"

  "Deze match komt eigenlijk iets te snel voor ons. We zijn nog aan het bouwen. Er komen en gaan nog veel spelers. Dat helpt natuurlijk ook niet. Ochoa? We hebben met hem gesproken en gezegd dat dit niet het juiste moment is voor een transfer. Hij begrijpt dat. Ochoa is een modelprof. Hij staat morgen in doel."

   

  "Ik heb al eens gezegd dat de Champions League voor ons een bonus is. Het is dit seizoen geen hoofddoel. Dat wil niet zeggen dat we er morgen niet voor zullen spelen. We zullen ons 100 procent inzetten. Maar het wil wel zeggen dat als het niet lukt en deze match niet positief uitdraait, dat geen weerslag mag hebben op onze prestatie in de competitie. We mogen mentaal geen dreun krijgen."

  Bekijk de persconferentie van Michel Preud'homme daags voor de partij