• home
 • video
 • pas verschenen

  Behrami is geen Zwitsers international meer: "Politieke beslissing"

  Valon Behrami.

  Behrami moet de Zwitserse matchen voortaan op tv bekijken.

  De interlandcarrière van Valon Behrami (33) zit erop. De Zwitserse middenvelder heeft die beslissing genomen na een telefoontje van bondscoach Vladimir Petkovic, die de grove borstel door zijn kern zou halen.

  Valon Behrami heeft 83 caps achter zijn naam en was op het voorbije WK nog een van de sterkhouders bij Zwitserland. Maar de middenvelder van Udinese zal het shirt van Zwitserland niet meer dragen.

   

  Behrami vertelde aan de Zwitserse tv-zender RSI dat hij een telefoontje heeft gekregen van bondscoach Vladimir Petkovic. "Ik dacht dat het om een beleefdheidstelefoontje ging, maar hij zei me dat ik niet meer zou spelen voor de nationale ploeg", klinkt het.

   

  "De voorbije jaren heb ik steeds meer verantwoordelijkheid genomen in het team en dan krijg je zoiets. Ik ben ervan overtuigd dat dit een politieke beslissing is."

   

  RSI weet nog dat Petkovic zijn kern zou willen verjongen, waardoor ook dertigers Stephan Lichtsteiner (103 caps), Gelson Fernandes (67 caps) en Johan Djourou (75 caps) niet meer opgeroepen zouden worden. Op het voorbije WK werd Zwitserland in de 1/8e finales gewipt door Zweden.