• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvoerder Neuer: "Özil was absoluut geen slachtoffer van racisme"

  Mesut Özil en Manuel Neuer.

  Özil en Neuer druipen af na de WK-uitschakeling van Duitsland.

  Manuel Neuer heeft op een trainingskamp met zijn club Bayern München gereageerd op de beslissing van zijn landgenoot Mesut Özil om te stoppen bij de Duitse nationale ploeg. De aanvoerder van het team begrijpt zijn beslissing, "maar van racisme is absoluut geen sprake".

  "Het is een delicate zaak"

  Neuer ontkent dat Özil binnen het team het slachtoffer is geweest van racisme. "Het is een delicate zaak, maar Mesut was absoluut niet het slachtoffer van racisme", zegt de aanvoerder van de Mannschaft en Bayern München.

   

  "Er is al veel gezegd en geschreven over de hele zaak. We hebben er altijd alles aan gedaan om alle spelers goed te laten integreren in de groep. Dat Mesut stopt als international is een individuele beslissing. Elke speler moet zijn redenen vinden en hij heeft ze gevonden. Uiteraard aanvaarden we zijn keuze ook."

   

  Mesut Özil kondigde na het WK zijn afscheid aan van de Duitse nationale ploeg. Voor de Wereldbeker poseerde de Duitser met Turkse roots met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij kreeg daarvoor bakken kritiek in eigen land. Die kritiek lag mee aan de basis van zijn beslissing om te stoppen als international.

  Dat Mesut stopt als international is een individuele beslissing. Elke speler moet zijn redenen vinden en hij heeft ze gevonden. Uiteraard aanvaarden we zijn keuze ook.

  Manuel Neuer