• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe voorzitter Union: "Wil zo snel mogelijk promoveren"

  Tony Bloom

  Bloom is de nieuwe voorzitter van Union.

  Tony Bloom werd vandaag in het Joseph Mariënstadion voorgesteld als nieuwe voorzitter van union. "Ik wil zo snel mogelijk promoveren naar de eerste klasse van België", toonde de Brit, die zijn fortuin met gokken vergaarde, zich ambitieus.

  "Nooit andere Belgische clubs overwogen"

  De nieuwe man bij Union is alvast enthousiast over zijn komst naar de club. "Ik heb lang gezocht naar een nieuwe club in Europa. Union heeft met elf landstitels een enorme geschiedenis, speelt in een historierijk stadion en heeft warme supporters."

   

  "Dat doet me denken aan mijn eerste club Brighton & Hove Albion, wat me dus heeft overhaald. Daarom zal ik de Brusselse tradities bij Union ook respecteren en in ere houden. Of ik andere Belgische clubs heb overwogen? Neen, die pistes heb ik nooit echt onderzocht."

   

  Een brexit zal er niet snel volgen, stelt de 48-jarige Bloom. "Stabiliteit is de enige gezonde basis voor een voetbalclub. Ik ben hier voor de lange termijn. De doelstelling is om zo snel mogelijk te promoveren naar de hoogste klasse. Maar dat zal moeilijk worden, alle tegenstanders in 1B zijn aan elkaar gewaagd. Maar ik zal me niet moeien met het beleid. Ik hoop wel zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens de wedstrijden."

   

  De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in 1B op het veld van promovendus Lommel laat Bloom nog aan zich voorbij gaan. Maar voor de thuiswedstrijd in het vernieuwde Joseph Mariënstadion tegen OHL zal de nieuwe voorzitter wel van de partij zijn.

  De doelstelling is om zo snel mogelijk te promoveren naar de hoogste klasse. Maar dat zal moeilijk worden, alle tegenstanders in 1B zijn aan elkaar gewaagd.

  Tony Bloom

  "Spelers met ervaring in Belgische competitie hebben geen streepje voor"

  Sportief directeur Alex Hayes maakte de balans op voor de start van het nieuwe seizoen. "De kern van coach Luka Elsner is zo goed als rond. We hebben nog een maand om ons te versterken, maar veel nieuwe spelers zullen we niet meer halen."

   

  Union recruteerde vooralsnog buitenlandse en onbekende spelers. "Ik geloof niet dat spelers met ervaring in de Belgische competitie een streepje voor hebben. Voetbal is een universele taal. De spelers die we halen, zullen zich wel aanpassen aan de competitie", besluit Hayes.