• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-Ajax is risicomatch: geen losse tickets te koop voor CL-voorronde

  Fans in Sclessin.

  Bij een vorige ontmoeting moest de match stilgelegd worden.

  Het duel in de 3e kwalificatieronde van de Champions League tussen Standard en Ajax is een risicomatch. Beide clubs zullen daarom geen losse tickets verkopen. Alleen supporters die op de gezamenlijke bus zitten, krijgen toegang. De Amsterdammers raden ouders af om hun kinderen mee naar Luik te nemen.

  Standard-Ajax is een aantrekkelijke affiche in de voorronde van Champions League. De clubs verwachten dan ook dat duizend supporters mee zullen gaan naar de uitwedstrijden. Maar dat zal enkel kunnen per bus met een combiregeling. Geen enkele supporter komt op eigen houtje het bezoekersvak in. Dat hebben beide clubs besloten. Bij Ajax gaan ze zelfs nog een stap verder. Ze raden ouders af om hun kinderen mee te nemen naar België.

   

  Eerdere ontmoetingen tussen beide clubs leidden tot ernstige ongeregeldheden. In 2000 gingen fans voor en na een oefenwedstrijd in Luik met elkaar op de vuist. Ook twee jaar geleden maakten beide teams het in hun onderlinge duels in de groepsfase van de Europa League te bont. Luikse fans gooiden toen in de Amsterdamse ArenA vuurpijlen naar het thuispubliek. In de terugmatch op Sclessin namen fans van Ajax wraak. Zij gooiden veel vuurwerk op het veld waardoor de wedstrijd tijdelijk werd onderbroken.

   

  Standard ontvangt Ajax op 7 augustus op Sclessin. De terugwedstrijd vindt op 14 augustus plaats in Amsterdam. De sterkste uit de twee duels speelt tussen 21 en 29 augustus play-offs voor een kaartje voor de groepsfase van de Champions League. De verliezer mag zich troosten met een plaats in de groepsfase van de Europa League.