• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli-preses neemt failliete traditieclub Bari over

  Het Stadio San Nicola van Bari.

  Het Stadio San Nicola van Bari.

  Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft Bari gered van de ondergang na het faillissement van de traditieclub. Dankzij De Laurentiis zal Bari een doorstart maken in de Serie D, de Italiaanse 4e klasse.

  Bari speelde afgelopen seizoen nog de play-offs om de promotie naar de Serie A, maar kreeg door een gigantische schuldenberg geen licentie. Met Napoli-preses Aurelio De Laurentiis zal de 110 jaar oude club een nieuwe start maken in de Serie D, de hoogste amateurklasse in Italië.

   

  "Bari heeft een enorm rijke traditie. We moeten snel uit onze as herrijzen en terugkeren naar de Serie A", zegt De Laurentiis, die ook Napoli opnieuw naar het hoogste niveau loodste na een faillissement.

   

  "Maar we mogen Napoli en Bari niet vergelijken. Het zijn 2 verschillende steden en 2 verschillende clubs, elk met hun eigen geschiedenis en hun eigen supporters. Daar moeten we respect voor tonen. Bari zal geen aanhangsel worden van Napoli."

   

  Bari speelde voor het laatste in de Serie A in het seizoen 2010-2011. Doelman Jean-François Gillet speelde ruim 350 wedstrijden voor Bari en is daarmee recordhouder bij de club uit het zuiden van Italië.

   

  Gillet liet enkele weken geleden al weten diep bedroefd te zijn door het faillissement van de club. "Met Bari sterft een deel van mij", schreef Gillet op Instagram. "Ik zal me elk moment blijven herinneren, ook de fluitconcerten. Vandaag is er alleen stilte."