• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea trekt ex-international aan als doublure (maar niet van Courtois?)

  Rob Green

  Rob Green dacht aan stoppen, maar speelt nu plots voor Chelsea.

  Op zijn 38e heeft de 12-voudige Engelse international alsnog zijn transfer naar een topclub binnen. Green komt over van Huddersfield, waar hij ook de vaste bankzitter was.

  Rob Green is zeker niet de eerste de beste, want hij begon aan het WK van 2010 als eerste doelman bij Engeland. Helaas voor hem werd hij na een blunder ook meteen aan de kant geschoven.

   

  De carrière van Green zou uiteindelijk nooit echt van de grond komen. Hij speelde voor "kleinere" clubs als Norwich, West Ham, QPR en Leeds en was vorig seizoen reservedoelman bij Huddersfield, waarvoor hij geen enkele wedstrijd speelde.

   

  Toch ziet Chelsea in de 38-jarige Green de ideale aanvulling van zijn huidige doelmannen Courtois en Caballero, al is het twijelachtig of die eerste wel op Stamford Bridge zal blijven. "De voorbije 24 uur waren stormachtig", zegt Green. "Ik vroeg me af of ik nog wel moest voortdoen met mijn carrière tot ik dit telefoontje kreeg."