• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbappé: "Speelde met 3 ontwrichte ruggenwervels tegen België"

  Kylian Mbappé en Mousa Dembélé

  Kylian Mbappé was niet helemaal fit in de match tegen de Duivels.

  Kylian Mbappé was een van de sterren van het afgelopen WK, maar het had weinig gescheeld of hij kon Frankrijk niet aan de wereldtitel helpen in Rusland.

  In de aanloop naar de halve finale tegen België was er her en der al te horen dat Kylian Mbappé niet helemaal fit zou raken, maar uiteindelijk stond het Franse goudhaantje toch gewoon aan de aftrap. In een interview met France Football onthult Mbappé nu dat hij in de halve finale en finale eigenlijk speelde met 3 ontwrichte ruggenwervels.

   

  "Het was cruciaal dat onze tegenstanders niet op de hoogte zouden zijn, anders zouden ze daar misschien gebruik van kunnen maken en die gevoelige zone in mijn rug viseren", vertelt Mbappé. "Dat is de reden waarom de staf en de spelers er nooit iets over gezegd hebben."

   

  De blessure aan zijn rug belette Mbappé niet om in de finale tegen Kroatië 1 van de 4 Franse doelpunten voor zijn rekening te nemen. Hij werd zo de eerste tiener sinds Pelé in 1958 die kon scoren in een WK-finale.