• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club is het best gewapend, maar kunnen ze het nog eens opbrengen?"

  Club Brugge

  Kan Club Brugge als eerste club in 5 jaar zijn titel verlengen?

  Het WK ligt nog maar net achter de rug, maar de Jupiler Pro League staat al te trappelen aan de voordeur. Radiocommentatoren Tom Boudeweel en Bert Sterckx trappen het seizoen op gang. In hun eerste vooruitblik nemen ze Club Brugge onder de loep.

  "Ze zijn het best gewapend om er van bij het begin te staan"

  "Club Brugge is zeker in de breedte sterker geworden, met de komst van onder meer Rits, Schrijvers en Mata", opent Bert Sterckx. "Ik ga ervan uit dat er nog vertrekkers zullen zijn, maar er is stabiliteit. Ze zijn momenteel het best gewapend om er van bij het begin te staan. En ze hebben ook een nieuwe doelman (Letica), die deze keer wel goed zou zijn."

   

  "Ze spelen ook geen voorrondes voor de Champions League en kunnen zich de komende weken concentreren op de competitie. Ze kunnen misschien al een voorsprong nemen met de wapens die ze nu hebben."

   

  "Dit is een momentopname, maar Club is een grote kandidaat om zichzelf op te volgen. Na de Supercup was Ruud Vormer vol vertrouwen. Het is alsof die tussenstop in de zomer er niet geweest is, alsof ze gewoon voortgaan op de successen van vorig seizoen."

  "Op CL-niveau zie ik het voorlopig niet echt goed komen"

  "De grote vraag is of ze het nog eens kunnen opbrengen", vult Tom Boudeweel aan. "De vorige keer na de titel met Michel Preud'homme was dat moeilijk. Ze hebben wel iets bijgehaald, maar de vraag is of het genoeg zal zijn om iets te kunnen betekenen in de Champions League."

   

  "Met de namen die ze hebben, moeten ze er in België wel staan. Ook al vertrekt Limbombe, met Groeneveld lijken ze een waardige vervanger in huis gehaald te hebben. Diaby is ook geen onmisbare pion."

   

  "Maar op Champions League-niveau zie ik het voorlopig niet echt goedkomen. Belgische clubs moeten voor de derde plaats gaan, maar ook dat zal moeilijk zijn. Een grote frustratie bij de clubs is dat de transferdeadline pas op 31 augustus valt."

  "Tegen het begin van de CL kan er weer veel veranderd zijn"

  Het vraagstuk is dus: is de Brugse kern sterk genoeg om te oogsten in de competitie én de Champions League? "Dat weet ik niet", zegt Bert Sterckx.

   

  "Voor de competitie zeker wel. Ze hebben genoeg spelers om het aantal matchen aan te kunnen, maar is er ook een grote kwaliteitsinjectie gekomen om geen mal figuur te slaan in de Champions League? Jongens als Rits en Schrijvers hebben nog niets bewezen op dat niveau."

   

  "Het is een groot vraagteken of ze gewapend zijn om tweede of derde te worden in hun groep. Maar de Champions League begint pas half september. Tegen die datum kan er weer veel veranderd zijn in de kern."