• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern-voorzitter Hoeness rekent af met Özil: "Hij blonk al jaren niet meer uit"

  Uli Hoeness.

  Uli Hoeness werd in 2016 herverkozen als voorzitter van Bayern München.

  De beslissing van Mesut Özil om te stoppen bij de Duitse nationale voetbalploeg en zijn afrekening met de Duitse voetbalbond DFB en de Duitse media is in Duitsland gespreksonderwerp nummer één. Bayern München-voorzitter Uli Hoeness denkt er het zijne van: "Sportief gezien heeft Özil al jaren niets meer gepresteerd bij de nationale ploeg."

  "De schuld van Grindel, Löw en Bierhoff?"

  Voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten, waar Bayern München een aantal oefenwedstrijden speelt met het oog op volgend seizoen, liet Bayern-preses Hoeness zich uit over Mesut Özil, die gisteren besliste om niet langer voor Die Mannschaft te spelen.

   

   "Wanneer heeft hij eigenlijk voor het laatst een goede wedstrijd gespeeld voor Duitsland?", vraagt Hoeness zich af.

   

  "Hij blonk al jaren niet meer uit bij de nationale ploeg. Een nieuwe start zonder Özil is het beste dat kan gebeuren. Ik ben blij dat we van dit "spuugsel" af zijn. Hij speelt al jaren als een puinhoop. Zijn laatste duel won hij voor het WK van 2014. Het enige dat hij doet is crosspasses trappen. Nu verschuilt hij zichzelf en zijn wanprestaties achter die foto (met Erdogan, red)."

   

  "De ontwikkelingen in dit land zijn een ramp", gaat Hoeness verder. "We moeten het weer hebben over waar het echt om draait: sport. En sportief gezien heeft Özil al jaren niets meer gepresteerd bij de nationale ploeg. En nu is het de schuld van bondsvoorzitter Grindel, bondscoach Löw en teammanager Bierhoff?"

  Sportief gezien heeft Özil al jaren niets meer gepresteerd bij de nationale ploeg. En nu is het de schuld van Grindel, Löw en Bierhoff?

  Uli Hoeness

  Hoeness wordt geciteerd door Sport Bild-reporter Tobias Altschäffl: