• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Branteghem over wereldrecord Chepkoech: "Misschien beste atletiekprestatie van het jaar"

  Van Branteghem vindt het WR van Chepkoech "fenomenaal".

  Van Branteghem vindt het WR van Chepkoech "fenomenaal".

  Cédric Van Branteghem heeft gereageerd op het wereldrecord van Beatrice Chepkoech op de Diamond League van Monaco. De Keniaanse heeft vrijdagavond waargemaakt wat ze had aangekondigd. Ze verbeterde het wereldrecord op de 3.000m steeple met 8 seconden. "Het wereldrecord is fenomenaal."

  Onze landgenoot vindt het misschien wel de beste atletiekprestatie die tot nu toe geleverd is. "We hebben geen WK dit jaar, het wordt dus uitkijken of er iemand dit jaar nog hogere ogen gaat gooien."

   

  "De 3.000m steeple bij de vrouwen is nog een heel jonge discipline, waardoor er gemakkelijker wereldrecords sneuvelen", verklaart Van Branteghem. "Nu heeft ze het record echt wel verpulverd. En laten we hopen dat er marge is, zodat er nog meer wereldrecords volgen." 

   

  Van Branteghem is niet verrast over de prestatie van Chepkoech. "Ze is een opkomend talent en een sterke atlete." De Belgische ex-atleet is wel verbaasd over de marge waarmee de Keniaanse het record verbeterde. "Haar entourage bereidde haar zeker goed voor om het record te verbeteren en bouwde haar vormcurve op."

  Chepkoech poseert trots bij haar nieuwe wereldrecord op de 3.000m steeple.

  Chepkoech poseert trots bij haar nieuwe wereldrecord op de 3.000m steeple.

  Nacht van de Atletiek

  Zaterdagavond wordt in Heusden-Zolder de 39e editie van De Nacht van de Atletiek georganiseerd. Volgens Van Branteghem heeft deze atletiekmeeting "de traditie om Belgen naar hun absolute topniveau te sturen. Het is een hele snelle piste waardoor er veel topprestaties kunnen geleverd worden."

   

  "Het is een perfecte gelegenheid en de laatste kans om geselecteerd te worden voor de grote kampioenschappen. Het wordt uitkijken naar de Belgen die zich nog moeten bewijzen voor het Europese Kampioenschap in Berlijn."

   

  Jonathan Borlée heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor dat EK. "Dylan en Kevin zullen hun broer proberen te stuwen naar een goede tijd. Er zullen veel buitenlanders aanwezig zijn, maar het wordt vooral toch uitkijken naar wat de Belgen zullen volbrengen."