• home
 • video
 • pas verschenen

  AC Milan dan toch niet uitgesloten voor Europa League

  AC Milan mag dan toch beginnen aan een Europees avontuur.

  AC Milan mag komend seizoen dan toch deelnemen aan de Europa League. De Italiaanse club mag nog een "gepaste" straf verwachten voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar een Europese uitsluiting wordt het niet.

  AC Milan sleepte met zijn zesde plaats in de Serie A een ticket voor de Europa League in de wacht, maar de Europese voetbalbond (UEFA) lag dwars. De bond verwees de club naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) voor het overtreden van de regels rond Financial Fair Play.

   

  AC Milan gaf de voorbije jaren meer uit aan spelers dan er geld in het laatje kwam en kreeg ook een twijfelachtige lening van 300 miljoen van een Amerikaans beleggingsfonds. De Italianen dreigden hun Europees ticket weer te morgen afgeven. 

   

  In een marathonvergadering van 12 uur kreeg het bestuur van AC Milan de kans om de juristen van het TAS te overtuigen dat ze geen regels hebben overtreden. Het TAS annuleerde uiteindelijk de Europese uitsluiting, maar bevestigt wel dat de Financial Fair Play-regels werden overtreden. De UEFA moet nu een "passende disciplinaire maatregel" nemen.