• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse nummer 1 Alisson is op weg naar Liverpool

  Alisson Becker

  Alisson slikte op het WK 2 doelpunten tegen de Rode Duivels.

  Het lijkt erop dat Liverpool de strijd om Alisson Becker, de doelman van AS Roma en de Braziliaanse nationale ploeg heeft gewonnen. Roma aanvaardde het bod van 75 miljoen euro van Liverpool.

  Het ziet ernaar uit dat Simon Mignolet nog een plaatsje zakt in de pikorde bij Liverpool, want zijn club is bereid om een recordbedrag voor een doelman neer te tellen om Alisson Becker los te weken bij AS Roma. Volgens verschillende bronnen zou Roma geplooid zijn voor de 75 miljoen euro van Liverpool, dat hiermee onder meer Chelsea en Real Madrid de loef afsteekt.

   

  Liverpool-coach Jürgen Klopp had van een nieuwe doelman de hoogste prioriteit gemaakt in de mercato. Simon Mignolet was vorig seizoen zijn plaats al kwijtgespeeld aan Loris Karius, maar de Duitser maakte een heel slechte beurt in de (verloren) CL-finale tegen Real.

   

  Alisson Becker geldt als een van de meest talentvolle doelmannen van het moment. De 25-jarige kreeg op het WK van Braziliaans bondscoach Tite de voorkeur op Ederson, die nochtans met Manchester City kampioen was geworden.