• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "22 jaar bij zelfde club was misschien grootste fout uit carrière"

  Arsene Wenger

  Wenger was 22 jaar lang coach van Arsenal.

  Arsene Wenger heeft gezegd dat zijn 22 jaar bij Arsenal misschien wel de grootste fout uit zijn carrière was. De 68-jarige Fransman verliet afgelopen seizoen de Londense club, maar is naar eigen zeggen toch niet helemaal tevreden over zijn periode bij Arsenal.

  "Ik was een gevangene van mijn eigen uitdagingen"

  In een interview met het Franse RTL keek Arsene Wenger terug op zijn periode bij Arsenal. "De grootste vergissing uit mijn carrière? Misschien dat ik 22 jaar lang bij dezelfde club ben gebleven", liet de Fransman verrassend optekenen. 

   

  "Ik houd van nieuwe uitdagingen , van verandering. Ik was een beetje een gevangene van mijn eigen uitdagingen. Ik heb er spijt van dat ik zoveel heb opgeofferd, omdat ik realiseer dat ik veel mensen rondom mij heb gekwetst."

   

  "Ik heb veel mensen verwaarloosd, onder wie mijn familie en goede vrienden. Maar diep vanbinnen is een geobsedeerd iemand egoïstisch in de zoektocht naar datgene waarvan hij houdt", gaat de Fransman zelfbewust voort.

  Arsene Wenger

  Wenger nam afscheid in schoonheid.

  "Vieira en Henry hebben de kwaliteiten om het te maken als coach"

  Voorts was Wenger er ook van overtuigd dat voormalige Arsenal-spelers Thierry Henry en Patrick Vieira over de kwaliteiten beschikken om het te maken als coach. Viera werd trainer bij Nice, terwijl Henry assistent-coach is bij de Rode Duivels. De Fransman stopte ook met zijn taken als analist om zich te concentreren op zijn carrière als coach.

   

  "Henry en Viera hebben de kwaliteiten: ze zijn intelligent, kennen het voetbal, hebben uitstekende vaardigheden, maar willen ze opofferen wat moet worden opgeofferd om enkel en alleen dat te doen?", vraagt Wenger zich af. "Coachen is een obsessie die dag en nacht door je hoofd spookt."

  Henry en Vieira hebben de kwaliteiten om coach te worden, maar willen ze opofferen wat moet worden opgeofferd om enkel en alleen dat te doen?

  Arsene Wenger