• home
 • video
 • pas verschenen

  Hernan Dario "de matrak" Gomez stapt op als Panamees bondscoach

  Hernan Dario Gomez

  Hernan Dario Gomez: "Tot ziens zeggen is bijna onmogelijk."

  Hernan Dario Gomez heeft met Panama geschiedenis geschreven op het WK, maar de 62-jarige Colombiaan houdt het nu wel voor bekeken. "Dit is slechts een tot ziens."

  Hernan Dario Gomez, die dankzij zijn opvliegende karakter en losse handjes de bijnaam "De Matrak" kreeg, is sinds hij Panama voor het WK kon kwalificeren een volksheld in het Midden-Amerikaanse land. In Rusland zat een zege of een punt er niet in, maar de doelpunten tegen Engeland (6-1) en Tunesië (2-1) werden wel als wereldtitels gevierd.

   

  "Het moment is gekomen om een lastige keuze te maken en mijn voeten weg te halen waar mijn hart zich bevindt", schrijft Gomez in zijn poëtische afscheidsbrief. "Tot ziens zeggen is bijna onmogelijk. Rusland was nog maar het begin."