• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk laat Guillaume François vertrekken

  Guillaume François Beerschot Wilrijk

  Guillaume François speelde vijf seizoenen op het Kiel.

  Beerschot Wilrijk heeft het aflopende contract van Guillaume François niet verlengd. Dat meldt de club uit de Proximus League (1B).

  Guillaume François, een jeugdproduct van Moeskroen, kwam in 2010 terecht bij het toenmalige Germinal Beerschot. Hij speelde meer dan 120 wedstrijden in het shirt van de ploeg uit Antwerpen, verspreid over vijf seizoenen. Tussendoor speelde hij ook enkele jaren voor Charleroi. 

  De club deed François wel een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen, maar de 28-jarige rechtsback wilde zekerheid in de vorm van een meerjarig contract. "Gezien de ambitie en de brede, versterkte kern besliste Beerschot Wilrijk François geen langdurig contract aan te bieden", meldt de club op zijn website. 

  Virton speelt kort op de bal

  Ondertussen raakte bekend dat François getekend heeft bij Excelsior Virton uit de eerste amateurklasse.  Het zou gaan om een contract van twee jaar met optie op een derde seizoen.