• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry stopt als analist: "Wil voluit voor carrière als trainer gaan"

  Waar ligt de toekomst van Thierry Henry?

  Na het succesvolle WK met de Rode Duivels heeft assistent-coach Thierry Henry de smaak van het trainerschap helemaal te pakken. De Fransman laat weten dat hij niet langer als analist voor Sky Sports zal optreden.

  De voorbije 2 jaar leerde Thierry Henry het klappen van de trainerszweep naast bondscoach Roberto Martinez. Zijn contract bij de voetbalbond loopt na dit WK af, maar de KBVB wil graag met hem doorgaan. Maar heeft Henry geen grotere ambities?

   

  Op Twitter laat de voormalige topspits weten dat hij voluit voor een carrière als trainer wil gaan en daarom knipt hij de banden met Sky Sports, de tv-zender waarvoor hij analyses en interviews deed, door.

   

  "De ervaringen die ik de voorbije 4 jaar als trainer heb opgedaan waren ongelooflijk deugddoend", zegt Henry. "Ik ben nu nog meer dan ooit overtuigd van mijn ambitie om zelf hoofdcoach te worden. Om mij op dat doel te focussen, verlaat ik Sky Sports."

  Collega's nemen afscheid: