• home
 • video
 • pas verschenen

  Sampaoli betaalt dan toch de rekening voor Argentijnse WK-debacle

  Sampaoli kreeg tijdens het WK bakken kritiek.

  Jorge Sampaoli is niet langer bondcoach van Argentinië. De Argentijnse voetbalbond en Sampaoli hebben na het dramatische WK in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. 

  De 58-jarige Sampaoli stond sinds juni 2017 aan het hoofd van de Argentijnse nationale ploeg, maar een succesverhaal werd zijn passage niet. Het WK in Rusland werd een flop voor Argentinië. Messi en co overleefden met moeite de groepsfase en gingen er vervolgens in de 1/8e finales uit tegen Frankrijk.

   

  Sampaoli lag tijdens het WK al onder vuur voor zijn aanpak. Bovendien zouden lang niet alle spelers meer achter hem gestaan hebben. Vreemd genoeg leidde de vroege WK-uitschakeling niet meteen tot zijn ontslag. Zijn takenpakket werd zelfs uitgebreid, hij kreeg begin juli ook de Argentijnse U20 onder zijn hoede. 

   

  Sampaoli had nog een contract tot 2022, maar nu komt er dus toch een einde aan de samenwerking. Wie Sampaoli zal opvolgen is nog niet bekend. Diego Maradona is alvast kandidaat.