• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse pers: "Des te pijnlijker dat dit briljant België niet in finale staat"

  Hazard, De Bruyne & Chadli

  Hazard en De Bruyne: twee genieën volgens The Guardian.

  De Rode Duivels hebben zaterdag geschiedenis geschreven met de bronzen medaille op het WK in Rusland. Ook in de buitenlandse pers niets dan lof voor de Belgen. "Met Hazard en De Bruyne heeft België twee genieën in de ploeg", klinkt het bij de Britse krant The Guardian.

  "De start van een opkomende voetbalmacht"

  Engeland verloor gisteren zijn kleine finale tegen de Rode Duivels en was nadien enorm lovend over de Belgische prestatie. "Engeland verloor van een briljant België", schreef de Daily Mail. "Hazard en De Bruyne blonken echt uit, het moet des te pijnlijker zijn dat ze niet in de finale staan."

   

  Volgens The Guardian volstaat de bronzen medaille niet. "Met al het talent van de Belgen en de weg die ze dit WK hebben afgelegd, is een bronzen medaille onvoldoende, maar Hazard en De Bruyne zijn wel twee genieën in de Belgische ploeg." 

   

  De BBC zag Engeland eindigen met een valse noot, maar beklemtoonde toch de uitstekende prestatie van de Rode Duivels. "Dit is nog maar de start van het Belgische verhaal als rijzende voetbalmacht. Martinez heeft een uitzonderlijke ploeg tot zijn beschikking."

  Dit is nog maar de start van het Belgische verhaal als rijzende voetbalmacht.

  BBC

  Rode Duivels ook populair bij onze noorderburen

  Niet enkel in België werd er naar de Rode Duivels gekeken, ook de Nederlanders volgden de match van de Belgen op de voet. De kleine finale tussen België en Engeland werd door 1.3 miljoen Nederlanders gevolgd, zo meldt De Telegraaf.

   

  De Volkskrant zag "een België dat beschikt over wereldspelers die Engeland ontbeert. De Bruyne gaf les met zijn passes en Hazard deed hetzelfde met zijn dribbels. De Belgische counters waren fabelachtig."

   

  Het Spaanse El Pais ging nog een stapje verder: "Hazard overstijgt het voetbal, hij speelde als een God. Zo bekwaam, in zijn passing en als doelpuntenmaker, duwde de Chelsea-spits de Engelsen kopje onder."

  Eden Hazard scoort

  Hazard: een voetbalgod volgens El Pais.