• home
 • video
 • pas verschenen

  Koning Filip bedankt de Rode Duivels: "We zien elkaar nog terug"

  De Rode Duivels werden vandaag gehuldigd door koning Filip en koningin Mathilde. Het vorstenpaar sprak de WK-helden toe in het Kasteel van Laken. "Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben voor ons land."

  "We zien elkaar nog terug"

  De koning en de koningin schudden 22 Rode Duivels de hand in Laken. Toby Alderweireld was er niet bij, hij ligt ziek in bed. Koning Filip sprak nadien de volledige delegatie toe.

   

  "In naam van alle Belgen wil ik jullie bedanken voor jullie prachtige prestatie op het WK. Jullie behoren nu tot de drie beste ploegen in de meest populaire en bekeken sport ter wereld. Dat is heel wat voor ons land."

   

  "Jullie hebben de harten van de hele wereld veroverd. Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Jullie teamgeest en strijdlust waren fantastisch."

   

  De koning had nog een leuke anekdote in petto voor de Duivels. "Gisteren zaten we toevallig bij de koningin van Engeland. Tijdens ons gesprek waren jullie aan het spelen. Op een bepaald moment zei iemand dat we gewonnen hadden, waarna de koningin ons feliciteerde."

   

  "We zien elkaar nog terug. De volgende keer winnen jullie gewoonweg alles", sloot koning Filip af.

  Jullie hebben de harten van de hele wereld veroverd. Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Jullie teamgeest en strijdlust was fantastisch.