• home
 • video
 • pas verschenen

  Het Ronaldo-effect: shirts vliegen de deur uit, miljoenen volgers komen erbij

  Fans Juventus met Ronaldo-shirt

  Sinds de komst van Ronaldo zijn er al 520.000 shirts verkocht van de Portugese nummer 7.

  Het was een einde van een tijdperk: Cristiano Ronaldo verliet Real Madrid voor een avontuur bij Juventus. Sportief natuurlijk een uitstekende zaak voor de Italiaanse landskampioen, maar ook naast het veld lijkt het een uitstekende zet voor Juventus.

  Hoogdagen voor Italiaans landskampioen Juventus. Met de komst van Cristiano Ronaldo zette de club de voetbalwereld (even) op zijn kop. Maar ook op de sociale media kent de club hoogdagen. 

   

  Sinds bekend is dat Ronaldo voor Juventus zal spelen, heeft de club miljoenen extra volgers op verschillende sociale media. Op Instagram zijn er al 1.4 miljoen volgers bijgekomen, op Twitter 1.1 miljoen en op Facebook 500.000 extra volgers. Opvallend (of niet): de twitteraccount van Real Madrid verloor 1 miljoen volgers. Benieuwd waar zij naartoe zijn...

   

  Wat de verkoop van de shirts betreft, heeft Juventus ook niet al te veel te klagen. Sinds de komst van Ronaldo verkocht de "Oude Dame" maar liefst 520.000 shirts van de Portugese sterspeler. Met een prijs van 105 euro per shirt, leverde het al 54.600.000 euro op, al gaat het geld zeker niet allemaal naar Juventus.

  De komst van Ronaldo mist zijn effect niet bij Juventus