• home
 • video
 • pas verschenen

  Mick Jagger: de verpersoonlijking van vrijdag de 13e op het WK

  Mick Jagger en zoon

  Op het WK in Brazilië bracht de zanger van de Rolling Stones ook niet al te veel geluk.

  Rolling Stones-zanger Mick Jagger heeft gisteren de wedstrijd van Engeland tegen Kroatië bijgewoond, die Engeland verloor. "England Lost", noemde de Engelsman een van zijn nummers op het solo-album dat hij vorig jaar uitbracht. Een heel toepasselijk nummer, zo blijkt nu, al gaat het ongeluksverhaal veel verder dan dat.

  Brazilië 2014: Boeman voor Engeland en Brazilië

  Morgen is het voor iedereen oppassen geblazen: vrijdag de 13e komt eraan. De Engeland-supporters beleefden gisteren al hun ongeluksdag na de uitschakeling op het WK. Maar als we de WK-geschiedenis doorbladeren, blijkt de aanwezigheid van Mick Jagger geen toeval te zijn in het verlies van Engeland.

   

  "I went to see England, but England's lost", klinkt het in het lied van Jagger. En zo geschiedde. Maar de 2-1-nederlaag was evenwel niet het eerste verlies dat gelinkt kan worden aan de Brit.

   

  Tijdens het WK in Brazilië in 2014 schreef Jagger enkele bemoedigende woorden op Twitter voor de match van Engeland tegen Uruguay in de groepsfase: Engeland verloor. Later in die groepsfase voorspelde hij dat Italië Portugal zou verslaan: Italië verloor. En nog even later zei de Brit op een concert dat Portugal de wereldtitel zou winnen in Brazilië: Portugal overleefde de groepsfase niet.

   

  Dan kwamen de halve finales, waar Jagger Brazilië - Duitsland bijwoonde met zijn zoon, die half Braziliaans, en dus een Seleçao-supporter is. En jawel, opnieuw werd Jaggers reputatie als ongeluksbrenger op het WK nog maar eens versterkt: Brazilië verloor met maar liefst 1-7.

  Mick Jagger

  In 2010 woonde Jagger Engeland-Duitsland bij: Engeland verloor.

  Zuid-Afrika 2010: van hetzelfde laken een pak

  Als een verrassing kwam het ongeluk van de zanger niet in Brazilië. Ook op het WK van 2010 in Zuid-Afrika beleefde Jagger geen al te succesvolle tijd. Daar was hij onder andere aanwezig tijdens de match van Engeland tegen Duitsland, en wat dacht u: Engeland verloor.

   

  Nadien ging hij samen met zijn zoon, die het Braziliaanse shirt droeg, naar de kwartfinale kijken tussen Nederland en Brazilië en ook hier hadden we het al kunnen weten: Brazilië werd uitgeschakeld. 

  Wat met de Belgen?

  Toeval of niet, laten we maar hopen dat de Brit nooit voorspellingen doet over de matchen van onze Rode Duivels, tenzij hij een negatief resultaat voor de Belgen voorspelt. Tijdens de halve finale van Frankrijk was hij er alvast bij...