• home
 • video
 • pas verschenen

  Gepensioneerde Lahm overhandigt WK-beker aan opvolger van Duitsland

  Philipp Lahm met de beker.

  Lahm moet de trofee overhandigen aan zijn opvolger.

  Philipp Lahm, de kapitein van het Duitse elftal dat het WK in 2014 in Brazilië won, zal na de finale de beker aan zijn opvolger overhandigen. "We geven de trots door die ons land 4 jaar heeft gevoeld."

  Voor Duitsland zat het WK er dit jaar al heel snel op, maar zondag zal er toch een Duitser een hoofdrol spelen bij de WK-finale. Philipp Lahm zal na de match in Moskou de beker overhandigen aan zijn opvolger.

   

  4 jaar geleden werd hij als kapitein van Duitsland nog wereldkampioen. Hij kreeg de beker toen uit handen van de Spanjaard Carles Puyol.  "We geven de trots door die ons land de voorbije vier jaar heeft gevoeld. Het wordt een weemoedig moment, het zal een prikkel zijn om de trofee opnieuw te winnen."

   

  Lahm heeft tijd om de finale bij te wonen want hij hing vorig jaar zijn schoenen aan de haak.