• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea-verhaal van Conte lijkt ten einde, ex-Napoli-coach Sarri staat klaar

  Antonio Conte leidde Chelsea in 2017 naar de Engelse titel.

  Antonio Conte leidde Chelsea in 2017 naar de Engelse titel.

  De paden van de Engelse topclub Chelsea en de Italiaanse trainer Antonio Conte lijken te gaan scheiden. Conte won met Chelsea nog de Premier League in 2017, maar dit jaar kreeg hij na een belabberd seizoen bakken kritiek.

  Verschillende Engelse media berichtten al over het ontslag van de Italiaan Antonio Conte bij Chelsea, hoewel de Londense club dat zelf nog niet officieel aankondigde. Chelsea weigert alle commentaar, maar ontkent het nieuws ook niet.

   

  Antonio Conte volgde 2 jaar geleden José Mourinho op bij Chelsea, en pakte in zijn eerste seizoen al meteen de titel. In het seizoen 2017-2018, dat het seizoen van de bevestiging moest worden, kon de Italiaan evenwel niet overtuigen. Hij greep naast een Champions League-ticket, en won met de FA Cup slechts een troostprijs.

   

  Niet alleen de relatie met de spelersgroep zou verzuurd zijn, ook met CEO Marina Granocskaia zou Conte al een tijdje niet meer door een deur kunnen.

   

  Mogelijk zien Chelsea-spelers Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi, die met de Rode Duivels nog op het WK in Rusland vertoeven, hun trainer dus niet meer te zien bij hun club. Ex-Napoli-trainer Maurizio Sarri staat klaar om Conte te vervangen.

  Conte leidde wel nog de 1e trainingen van het seizoen bij Chelsea.

  Conte leidde wel nog de 1e trainingen van het seizoen bij Chelsea.

  Afscheid nog niet officieel, maar Musonda en Fabregas zwaaien Conte al uit

  "Bedankt voor alles, Mister, om mij zoveel te leren, me altijd als een zoon te behandelen en me op te leiden tot een man. Bedankt dat je me de kans gaf op Stamford Bridge te spelen. Ik zal je altijd dankbaar blijven, nooit eerder ontmoette ik een man zo charismatisch en aan het voetbal gewijd als jij."