• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse pers buist Rode Duivels, Griezmann scoort beter dan Hazard

  Eden Hazard dribbelt

  L'Équipe geeft Hazard een 6, Griezmann krijgt 7.

  Frankrijk heeft zich gisteren ten koste van de Rode Duivels geplaatst voor de finale van het WK. De Belgen bleven ontgoocheld achter, maar bij Frankrijk is het feest. De Franse sportkrant L'Équipe was niet overtuigd van de Belgische prestatie en gaf enkele Duivels een onvoldoende. Courtois is de enige speler die meer dan 6 scoort.

  "Met het hoofd in de sterren"

  "Met het hoofd in de sterren", zo luidt de voorpagina van L'Équipe na de Franse prestatie van gisteren. "Een fantastische controle en strategie, zo hebben de Fransen België verschalkt." Niets dan lof voor het Franse elftal, maar over de Rode Duivels wordt er scherp gereageerd.

   

  Opvallend in de krant is de - volgens L'Équipe - matige prestatie van de Rode Duivels. Lukaku (4), Fellaini (4) en Dembélé (3) kregen een onvoldoende en zullen zaterdag een herexamen moeten afleggen in de strijd om het brons. De enige Rode Duivel die hoger scoort dan een 6 is Courtois (8). 

   

  Eden Hazard krijgt dan weer, samen met Kompany, een 6. Aan de Franse overkant geeft L'Équipe Griezmann een 7, zijn prestatie bleek beter dan die van Hazard. Ook bondscoach Roberto Martinez komt er niet goed uit: een 5/10 voor de Spanjaard. "Zijn 4-2-3-1 was na het halfuur al uitgedoofd", klinkt het.

   

  "Hazard was de gevaarlijkste man bij de Belgen. Met zijn dribbels deed hij Pavard pijn, maar Umtiti en Varane hebben hem goed opgevangen. In de tweede helft dwong Frankrijk hem terug op zijn eigen helft, waar hij te ver stond om gevaarlijk te zijn", schrijft de krant.

  Dembélé en Mbappé

  Dembélé had het moeilijk tegen de snelle Mbappé.

  "De snelheid van Mbappé heeft de Belgen misselijk gemaakt"

  In Le Figaro wordt er meer gefocust op de prestatie van Les Bleus. "Een voorbeeldige verdediging en een unieke groep. De snelheid van Mbappé heeft de Belgen misselijk gemaakt", luidt het.

   

  Bij Libération relativeren ze de overwinning iets meer. "Een gelijkopgaande ontmoeting en een goal uit een corner", schrijft Libération op de voorpagina. "Frankrijk plaatst zich voor de halve finale na een moeilijke match", weet de krant.

  Een gelijkopgaande ontmoeting en een goal uit een corner. Frankrijk plaatst zich voor de halve finale na een moeilijke match.

  Libération