• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Spelersgroep heeft de lat voor het Belgische voetbal hoger gelegd"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Na een nachtje slapen heeft bondscoach Roberto Martinez teruggeblikt op de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk. "De spelers hebben alles gegeven, maar het zat er jammer genoeg niet in. We moeten het toernooi nu goed proberen af te sluiten."

  "Vooral een emotionele kater"

  Hoe groot is de kater van Roberto Martinez een dag na de uitschakeling tegen Frankrijk in de halve finales van het WK voetbal? "Ik heb vooral een emotionele kater", zegt bondscoach Martinez in een interview met Ruben Van Gucht.

   

  "Het was een heel speciale wedstrijd tegen Frankrijk. Het geloof was aanwezig in de groep en de spelers hebben ook alles gegeven. We hadden de hele wedstrijd de bal en verloren door een stilstaande fase. Dat is jammer."

   

  "We wilden voor het toernooi 7 wedstrijden spelen en die krijgen we ook. Jammer genoeg is de finale daar niet bij. Toch moeten we ook onze laatste wedstrijd proberen te winnen. We moeten het toernooi goed proberen af te sluiten."

   

  Hoe ontgoocheld waren de spelers na de match? "Heel ontgoocheld", bevestigt Martinez. "Niet alleen door het verlies, maar ook omdat we echt geloofden dat we het WK konden winnen. Deze spelersgroep heeft de lat hoger gelegd voor het Belgische voetbal."

   

  "Het niveau van deze nationale ploeg is enorm gestegen. Dat moeten we vanaf nu proberen te tonen op elk groot toernooi waaraan we deelnemen in de toekomst. We moeten proberen om winnaars te worden."

  Het niveau van deze nationale ploeg is enorm gestegen. Dat moeten we vanaf nu tonen op elk groot toernooi waar we spelen. We moeten proberen om winnaars te worden. 

  "Moeilijker om zo te verliezen"

  Wat liep er juist verkeerd tegen Frankrijk? "We hebben het geluk niet helemaal aan onze zijde gehad", vindt Martinez. "Maar de inzet en het teamwork waren fenomenaal. De spelers hebben gedaan wat ze moesten doen."

   

  "Het is veel moeilijker om zo te verliezen dan wanneer je helemaal weggespeeld wordt door een veel betere ploeg. De twee ploegen konden allebei doorgaan, jammer genoeg waren wij het niet."

   

  Zaterdag staat de troostfinale tegen Kroatië of Engeland op het programma. Hoe gemotiveerd zijn de spelers nog? "Heel gemotiveerd", weet Martinez. "Dat kan ik je verzekeren. Elke WK-wedstrijd blijft speciaal, ook die voor de derde plaats."

   

  "Uiteraard is de hele groep ontgoocheld door het missen van de finale. Maar eens de bal rolt, zullen ze er sowieso voor gaan. We moeten als land proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen om zo die "winning mentality" te ontwikkelen."

   

  Gaat Martinez veel veranderen aan zijn ploeg? "Er is wat vermoeidheid, maar mentaal zijn mijn spelers nog heel fris. Als er wijzigingen komen, is dat enkel om de ploeg sterker te maken. Iedereen is klaar om zijn steentje bij te dragen."

  Het is veel moeilijker om zo te verliezen dan wanneer je helemaal weggespeeld wordt door een veel betere ploeg.

  "Pogba volgde Fellaini de hele tijd"

  Net als veel fans van de Rode Duivels vroeg ook Ruben Van Gucht zich af waarom Martinez Fellaini naar de kant haalde 20 minuten voor tijd. De bondscoach had daarvoor een verklaring. "Pogba volgde Fellaini de hele tijd, waardoor ze achteraan met drie torens naast elkaar stonden en de ruimte heel klein werd."

   

  "Door Fellaini naar de kant te halen en Carrasco te brengen wilde ik voor meer gevaar zorgen op de flanken in één-op-één-situaties. We hadden al 70 minuten geprobeerd met hoge ballen en die haalden niet uits uit. Het was tijd voor iets anders."

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez moedigt zijn spelers aan.

  Martinez in gesprek met Van Gucht: