• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-koorts in de Tour: "Hoop dat België de Fransen op hun tanden geeft"

  "Wij koersen vandaag in de schaduw van Koning Voetbal", zeggen de Belgische en Franse renners in de Tour de France. Sporza zocht bij 5 ploegen een renner van elk land land op en peilde naar hun WK-koorts en de rivaliteit.

  Oliver Naesen en Tony Gallopin (AG2R)

  "Aan de ontbijttafel hebben we al heel wat steekjes uitgedeeld", zegt Oliver Naesen. "Ik ben wel een voetbalfan, maar dan vooral van de grote competities. Als het voetbal op topniveau wordt gespeeld. Je ziet dat het enorm leeft. Wij koersen hier in de schaduw van Koning Voetbal."

   

  "Ik hou van voetbal, ik ben een fan van PSG", zegt Gallopin. "Ik ben daarnet ook eens gepasseerd bij de bus van Lotto-Soudal (zijn ex-ploeg). Gewoon om wat te grappen en wat filmpjes op te nemen. Vanavond kunnen we even de koers vergeten."

  De prono van Oliver en Tony:

   

  • Naesen: 3-2 voor België
  • Gallopin: 3-1 voor Frankrijk

  Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe (Quick-Step)

  "Ik ben niet echt een voetbalfan, maar het WK volg ik natuurlijk wel", zegt Philippe Gilbert. "Hazard ken ik een beetje persoonlijk, een fantastische speler."

   

  "Ik ben ook geen geweldig grote voetbalfan, maar nu Frankrijk zo ver in het toernooi is geraakt, volg ik het wel. Ik verwacht een match van hoog niveau."

  De prono van Philippe en Julian:

   

  • Gilbert: ik hoop gewoon dat België wint
  • Alaphilippe: 3-0 zou niet slecht zijn (hilariteit)

  Guillaume Van Keirsbulck en Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert)

  Guillaume Van Keirsbulck is zelf geen grote voetbalkenner, maar hij volgt het WK wel. "Ik denk dat ik wel ga kijken, maar niet de hele match. Af en toe een stukje. Ik ben ook nog bezig met mijn vlog, daar kruipt ook veel werk in."

   

  "Ik ben wel geïnteresseerd in voetbal", zegt Martin. "Vooral dan de grote evenementen. En ik ben ook supporter van Caen. Er is ook veel rivaliteit in de ploeg, met 3 Belgen en 2 Fransen. Het is een beetje een match voor de match." 

  De prono van de Guillaumes:

   

  • Martin: een gelijkspel en dan penalty's
  • Van Keirsbulck: ik hoop dat de Belgen de Fransen eens op hun tanden geven

  Dimitri Claeys en Nicolas Edet (Cofidis)

  Dimitri Claeys is de enige Belg in een hele ploeg Fransen, maar hij voelt zich deze dagen niet bedreigd. "Er zijn niet veel kenners bij", lacht hij. "Ik denk dat het bij ons iets meer leeft, omdat het voor ons iets unieks is. Zij hebben al meer successen gehad."

   

  "De Fransen denken natuurlijk altijd dat ze zullen winnen, maar wij hebben na de kwartfinale tegen Brazilië een enorme boost gehad. Ik denk dat wij zullen doorgaan." "Ik ken er inderdaad niet veel van", geeft Edet toe. "Maar wel genoeg om te weten dat de Fransen zullen winnen. Dat staat vast."

  De prono van Dimitri en Nicolas:

   

  • Claeys: 2-1 voor België
  • Edet: 3-1 voor Frankrijk

  Jasper Stuyven en Julien Bernard (Trek)

  "Ik vind voetbal wel leuk, maar Julien is vrij fanatiek", zegt Stuyven. "Het is leuk om elkaar wat te jennen. Ik ken er niet zoveel van, maar toch genoeg om hem te counteren. Alleen als het over tactiek gaat, houd ik mij op de achtergrond."

   

  "Het is al sinds de start van de Tour oorlog", zegt Bernard. "Een van de twee zal vanavond die oorlog winnen. We gaan vanavond samen kijken en daarna focussen we ons weer op de Tour."

  De prono van Jasper en Julien:

   

  • Stuyven: 3-2 voor België
  • Bernard: 3-1 voor Frankrijk