• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse ex-club Hazard: "Hij is onze ster, maar vragen hem vanavond niet te schitteren"

  Hazard werd bij Lille opgeleid tot een ster.

  Hazard werd bij Rijsel opgeleid tot "een ster."

  De Rode Duivels spelen vanavond hun halve finale tegen Frankrijk. Één van hen, Eden Hazard, kennen ze daar heel erg goed. De Belgische aanvoerder ging op zijn 14e naar Rijsel. De Belg loodste LOSC naar de titel in 2011. Ze houden van "hun ster", maar willen dat hij vanavond "niet uitblinkt".

  Hazard mag van zijn ex-club vanavond niet zijn best doen. De 27-jarige middenvelder kwam er in 2005 terecht en speelde van 2007 tot 2012 in het A-team. Hij werd meervoudig Belofte en Speler van het Jaar, met als hoogtepunt de dubbel - titel en beker - in 2011. In 2012 plukte Chelsea hem weg.

   

  Maar Lille Olympique Sporting Club (LOSC) is hem nog helemaal niet vergeten. Volgens de club hebben zij Hazard "gesmeed en geleerd om te schitteren." Ze deden hun werk goed, want ze vragen Hazard om vanavond "de duur van één wedstrijd te stoppen met schitteren".

  Lille stuurde het grapje via Twitter de wereld in: