Sporza Dox: Waarom spelers uit de Premier League zelden het WK winnen (q.e.d.)

  Sinds de oprichting van de Premier League in 1992 zijn slechts 11 spelers in Engelse loondienst wereldkampioen geworden. Engeland en de Rode Duivels hadden een kans om die trend te doorbreken, maar ze strandden in de halve finales. Toeval? Sporza Dox ging op zoek naar een verklaring. 

  Sporza Dox: Waarom PL-spelers zelden het WK winnen

  Premier League krijgt er 5 op 1 wereldkampioen bij

  Spelers uit de Premier League zijn zwaar ondervertegenwoordigd bij de wereldkampioenen. Met Engeland of België in de halve finales leek daar dit jaar misschien verandering in te komen. Alle 23 Engelsen spelen in de Premier League, en 11 Belgen (12 als je Batshuayi meetelt).

   

  Maar Kroatië en Frankrijk beslisten daar anders over. Lovren van Liverpool of Lloris (Tottenham), Mendy (City), Giroud en Kanté (Chelsea), Pogba (United) kunnen het Premier League-aandeel zondag in de finale wel nog een beetje verhogen.

   

  Kleine finale:

  • 23 spelers in de Engelse selectie
  • 11 spelers uit de Belgische selectie (12 als je Batshuayi meetelt)
   Grote finale:
  • 5 spelers uit de Franse selectie
  • 1 speler uit de Kroatische selectie