• home
 • video
 • pas verschenen

  Lloris: "België is meest complete ploeg, een fantastische generatie"

  Hugo Lloris ziet de Rode Duivels als "de meest complete ploeg".

  Frankrijk zal de Rode Duivels niet onderschatten in de halve finales van het WK, zeker niet na "de grootste match" van de Belgen tegen Brazilië. "Maar ik heb verschillende tactieken en opstellingen in mijn hoofd om België te kloppen", zegt bondscoach Didier Deschamps.

  Een dag voor de halve finale tegen de Rode Duivels heeft Frans bondscoach Didier Deschamps zijn huiswerk klaar. "België heeft een heel atletische ploeg, met veel lengte", zei hij. "Ze hebben zich goed hersteld na de uitschakeling op het EK tegen Wales twee jaar geleden."

   

  "België was een van de beste teams in de poulefase in Rusland en heeft tegen Brazilië een grootse wedstrijd gespeeld. Martinez had zijn middenveld toen versterkt, en hield de flanken dubbel bezet. Voorin konden Hazard en Lukaku in een snelle tegenaanval schitteren."

   

  "De afwezigheid van Meunier zal wel door iemand anders worden opgevangen. Maar ik heb verschillende tactieken en opstellingen in mijn hoofd om België te kloppen", besloot Deschamps, die over een volledige fitte kern beschikt. Ook linksachter Benjamin Mendy is hersteld van zijn dijblessure.

  Lloris: "België is offensief een van de beste ploegen"

  Doelman en aanvoerder Hugo Lloris beseft dat hij geen rustige avond zal beleven onder de lat. "Het wordt een wedstrijd van hoog niveau", zei het 31-jarige sluitstuk. "We zullen sterk voor de dag moeten komen en ons niveau verhogen, dat is tegen de Belgen wel nodig. Ik denk dat we ook wat geluk zullen moeten hebben."

   

  "We naderen ons doel, maar de wedstrijden worden moeilijker. Onze kracht is dat we in onze kern een prima mix hebben tussen jonge spelers en ervaring. De partij tegen België wordt een heel belangrijke etappe in onze loopbaan."

   

  "We beseffen dat we op offensief vlak een van de beste teams van het toernooi treffen. We gaan hier een collectief antwoord op moeten vinden. We mogen de Belgen zeker geen ruimte laten, want dan zijn ze heel sterk. Ze hebben ook veel vertrouwen na hun comeback tegen Japan en winst tegen topfavoriet Brazilië."

   

  "België is volgens mij de meest complete ploeg in alle aspecten van het spel. Ze verdedigen en aanvallen goed, zijn krachtig in de lucht. Kortom, het is een fantastische generatie. We zullen een sterke partij moeten spelen om de volle buit te pakken."

  Deschamps: "Zal bizar zijn om Henry op Belgische bank te zien"

  Zoals verwacht werden op de presconferentie nog wat vragen gesteld over de rol van Thierry Henry bij de Rode Duivels. "Het zal een beetje bizar zijn om hem op de Belgische bank te zien zitten", zegt Deschamps, die in 1998 wereldkampioen werd met de Belgische T3. 

   

  "Ik heb veel appreciatie voor Thierry. Toen we samen wereldkampioen werden, was ik al wat ouder en hij nog jong. Hij zit nu in een moeilijke situatie. Ik weet niet hoe hij zal reageren, maar ik ben blij om hem morgen opnieuw te zien."