• home
 • video
 • pas verschenen

  7-jarige Hazard is fan van Frankrijk

  De broers Hazard

  De jonge Kylian, Thorgan en Eden Hazard dragen een shirt van Zinédine Zidane.

  Eden Hazard is misschien wel de meest Franse speler bij de Rode Duivels. De nummer 10 was als kind ook grote fan van Zinédine Zidane.

  "Ze hadden alleen maar Franse shirts"

  Eden Hazard was 7 jaar toen Frankrijk zich voor eigen publiek tot wereldkampioen kroonde. De Belgen waren na 3 draws blijven steken in de groepsfase.

   

  Op de sociale media circuleert nu een foto van de broers Hazard in een shirt van de Franse sterspeler Zinédine Zidane. "Op dat moment was er alleen dat truitje op de markt. Een Belgisch shirt hadden ze niet", lacht Hazard in een interview met de Franse zender beIN Sports.

   

  "Eind jaren 90 was Frankrijk top. De Belgen hadden ook goede spelers, maar niet zo sterk als de Fransen."

   

  "Natuurlijk voelden we ons Belg, maar we supporterden wel voor de Franse ploeg", vertelt Hazard, die zijn profcarrière ook begon in Frankrijk. Op jonge leeftijd maakte hij furore in Rijsel.

  "Mbappé keek filmpjes van mij"

  Anno 2018 heet de nummer 10 van Frankrijk niet meer Zinédine Zidane, maar wel Kylian Mbappé. Het 19-jarige wonderkind hangt wel eens aan de lijn met Eden Hazard.

   

  "Als kind bekeek hij filmpjes van mij", verklapt Hazard. "Nu kijk ik wel eens filmpjes van hem. Hij doet het geweldig."

  "Hopelijk wint Henry met België"

  In Frankrijk vinden ze het zuur dat hun voormalige topspits Thierry Henry in het kamp van België zit. In het interview met beIN Sports gooit Eden Hazard nog wat olie op het vuur.

   

  "Hopelijk wint hij nu ook alles met de Belgische ploeg", grijnst hij. "Wij hebben geluk, jullie wat minder."

   

  Of Henry Hazard inside-information heeft kunnen influisteren, weten we morgenavond. Om 20u staat de clash tussen België en Frankrijk op het programma in de halve finales van de Wereldbeker.