• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Martinez doet ons geloven dat we het WK kunnen winnen"

  Kevin De Bruyne kreeg volgens de bondscoach "te weinig erkenning" tijdens de groepsfase, maar tegen Brazilië speelde hij zich in de schijnwerpers. Welke rol krijgt hij tegen Frankrijk? De Bruyne wou alvast niets lossen.

  Kevin De Bruyne zei het in 2017 al vastberaden: "We willen wereldkampioen worden". "Arrogantie? Je moet die ambitie tonen", zei de Rode Duivel op de persconferentie. "Je kan geen toernooi winnen als je er zelf niet in gelooft."

   

  "Veel kansen krijg je niet om het WK te winnen, dus het is altijd nu of nooit. Een nederlaag op de wereldbeker is meteen het einde van het verhaal."

   

  "Maar Roberto Martinez heeft ons dichter bij elkaar gebracht en doet ons geloven dat we het WK kunnen winnen. We presteren nu beter dan ooit en willen doorgaan tot het einde."

  "Mijn rol verandert de hele tijd"

  Voor de halve finale tegen Frankrijk wordt al volop gespeculeerd over de opstelling van Martinez en de rol van Kevin De Bruyne. In de groepsfase moest hij als spelmaker lager spelen, waardoor zijn kwaliteiten minder kwamen bovendrijven. Maar tegen Brazilië mocht hij zich nog eens aanvallend uitleven als valse nummer 9.

   

  "Mijn rol verandert de hele tijd", zegt De Bruyne. "Tegen Brazilië speelde ik hoger, maar dat kan morgen weer anders zijn. Ik weet het nog niet. Concreet komt het wel altijd op hetzelfde neer: kansen creëren door het spel  naar voor te verplaatsen."

   

  "Waarschijnlijk wordt de halve finale tegen Frankrijk meer gesloten dan tegen Brazilië. Het zijn twee ploegen met veel kwaliteit, maar met een andere stijl."

   

  "We proberen onze job zo goed mogelijk te doen en willen het verschil maken op de details. We hebben een beetje tactisch getraind, maar ik weet niet of de bondscoach opnieuw zal proberen om te verrassen."

  "Ik weet niet of de bondscoach opnieuw zal verrassen"