• home
 • video
 • pas verschenen

  Beruchte Espinosa is lijnrechter bij Frankrijk-België

  Rooney en Espinosa

  "Die bal was over de lijn!", zegt Rooney. Maar Espinosa had het niet gezien.

  Frankrijk-België wordt morgen geleid door de Uruguayaan Andres Cunha. Toch zal zijn assistent-scheidsrechter bij veel meer mensen een belletje doen rinkelen. Mauricio Espinosa is de beruchte vlaggenman die 8 jaar geleden niet zag dat de bal van Lampard de doellijn had overschreden.

  8 jaar geleden had Mauricio Espinosa de eer om als assistent van Jorge Larrionda de 1/8e finale tussen Duitsland en Engeland te fluiten. Duitsland won uiteindelijk met 4-1, maar hoe anders had het kunnen lopen als Espinosa had gezien dat het schot van Lampard een meter achter doelman Neuer over de doellijn was gebotst.

   

  Zowat iedereen in het stadion en op televisie had gezien dat het een geldig doelpunt was. Iedereen, behalve de scheidsrechters uit Uruguay. Espinosa was de gebeten hond en schopte het zelfs tot een rubriek in Extra Time (latje trappen).

   

  Diezelfde Espinosa, inmiddels 46 jaar, zal morgen ook de lijn doen bij Frankrijk-België, nu als secondant van Andres Cunha. En nu gelukkig met doellijntechnologie en VAR.

  Bekijk nog een keer de samenvatting van de bewuste wedstrijd

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.