• home
 • video
 • pas verschenen

  Terugkeer in mineur voor de Seleçao na WK-uitschakeling

  Coutinho maakte even tijd vrij voor de supporters in Rio.

  Een fel uitgedunde Braziliaanse selectie heeft twee dagen na de WK-uitschakeling tegen België weer voet op Braziliaanse bodem gezet. Geen uitbundige taferelen op de luchthaven van Rio, amper een dertigtal fans daagde op. "Dit is niet het einde van een tijdperk", zei Casemiro.

  Het grootste deel van de Seleçao was er niet bij in Rio. De vlucht vanuit Sint-Petersburg maakte een tussenlanding in Madrid, waar de Braziliaanse spelers die in Europa spelen afstapten. Ook Neymar ontbrak in Rio, hoewel die daar volgens een mededeling van de Braziliaanse bond wel verwacht werd.

   

  Amper 7 spelers keerden uiteindelijk terug naar Rio, enkel Douglas Costa en Philippe Coutinho maakten even tijd vrij voor de supporters en deelden handtekeningen uit. Casemiro, die tijdens de kwartfinale tegen België geschorst moest toekijken,  probeerde ondanks de uitschakeling toch positief te blijven.

   

  "Dit is niet het einde van een tijdperk. Twee jaar geleden riskeerde Brazilië zich niet te plaatsen voor het WK, maar we trokken toch als favoriet naar Rusland. Ik zag veel positieve zaken", zei hij aan globoesporte.com. Ook bondscoach Tite was van de partij in Rio, hij moet de komende dagen beslissen of hij ingaat op het voorstel van de Braziliaanse bond om z'n contract te verlengen.

  Tite moet nog beslissen of hij aanblijft als Braziliaanse bondscoach.