• home
 • video
 • pas verschenen

  Giroud: "Hazard bij beste 3 spelers met wie ik heb gespeeld"

  Olivier Giroud

  Olivier Giroud schat de kansen in de halve finale fiftyfifty in.

  Met België - Frankrijk staat er dinsdag een absolute topaffiche op het programma in de halve finales van het WK. Op de Franse persconferentie zei Olivier Giroud dat er geen favoriet is. "De kansen zijn fiftyfifty", aldus de Franse Chelsea-spits.

  "Lloris en Courtois verdienen momenteel allebei de titel van doelman van het toernooi"

  Voor Olivier Giroud staan er dinsdag 2 ploegmaats aan de andere kant van het veld: Eden Hazard en Thibaut Courtois. Op de Franse persconferentie had de aanvaller alleen maar lof voor zijn Chelsea-ploegmaats.

   

  "Ik schat de kansen voor dinsdag fiftyfifty in. Mijn ploegmaat Courtois is moeilijk te verslaan. Lloris en Courtois verdienen momenteel nog allebei de titel van beste doelman van het toernooi, al is Lloris toch beter. Sorry Thibaut."

   

  Ook voor Hazard had de spits mooie woorden. "Mbappé vergelijken met Hazard? Het zijn alletwee genieën. Mbappé is meer aanvallender, sneller en een ruwe diamant. Maar Hazard is een van de beste drie spelers met wie ik ooit heb samengespeeld. Ook naast het veld kan ik het heel goed met hem vinden. Voor mij is hij bijna een Fransman."

   

  Over de aanwezigheid van Thierry Henry bij de Duivels zei Giroud het volgende. "Ik had liever dat hij bij ons was, dat hij ons raad kon geven. Maar we gaan hem tonen dat hij het verkeerde kamp heeft gekozen."

  Olivier Giroud en Eden Hazard

  Giroud en Hazard zijn ploegmaats bij Chelsea.

  Pavard: "We vrezen de Rode Duivels niet"

  Rechtsback Benjamin Pavard maakt zich op voor wellicht pittige duels met de Belgische aanvalslinie. "België heeft een heel goede ploeg met sterke aanvallers, maar we zijn niet bang", verklaarde de 22-jarige verdediger.

   

  "De wedstrijd tegen België wordt een stevige test. We speelden dit toernooi al tegen meerdere kleppers, zoals Lionel Messi en Luis Suarez", gaat Pavard door. "Of het een verschil maakt als de Duivels met drie of vier verdedigers spelen? Neen, we zullen klaar zijn voor het duel."

   

  Door zijn verleden bij Lille lijken de Fransen vooral Eden Hazard te vrezen. "Hij is een heel belangrijke speler met enorme kwaliteiten. Ik voetbalde nog samen met zijn jongere broer Kylian. Hazard is uiteraard een van de speerpunten van België, maar er zijn er nog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Kevin De Bruyne."

  Of het een verschil maakt als de Duivels met drie of vier verdedigers spelen? Neen, we zullen klaar zijn voor het duel.

  Benjamin Pavard