• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet en Alderweireld in Facebook-live: "Hoeveel Lukaku eet? VEEL!"

  Mignolet en Alderweireld tijdens hun FB-live.

  Mignolet en Alderweireld tijdens hun FB-live.

  Toby Alderweireld en Simon Mignolet hebben de fans van de Rode Duivels verblijd met een Facebook-live. Daarin kwam een aantal ludieke vragen aan bod. Hieronder vindt u een bloemlezing.

  Vraag van Thomas Vermaelen: "Simon, waarom zit je altijd in de fitness?"

  Mignolet: "Het is belangrijk voor een keeper om fit en blessurevrij te blijven. Om mijn lichaam op peil te houden, ben ik veel in de fitness te vinden. Trouwens, Thomas, jij bent daar altijd bij mij."

  Vraag van Nacer Chadli: "Hoe komt het dat je haar altijd zo goed ligt?"

  Alderweireld: "Ik sta geen uren voor de spiegel. Het gaat allemaal heel snel. Mijn haar ligt altijd meteen goed, maar hoe ik dat doe, houd ik voor mezelf."

  Kunnen jullie vanuit Rusland de Belgische feestjes volgen?

  Mignolet: "Zeker! Het is ongelofelijk om te zien hoe de mensen in Werchter, Brussel, Sint-Truiden en alle steden en gemeenten uit hun dak gaan. De steun waait over tot in Rusland. We genieten er met zijn allen van."

   

  Alderweireld: "We zijn blij dat we jullie een onvergetelijke avond hebben kunnen bezorgen tegen Brazilië en hopelijk volgen er nog twee. Het moet legendarisch geweest zijn vrijdagavond. Ik ben een klein beetje jaloers dat ik er zelf niet bij was."

  Wie spendeert de meeste tijd in de badkamer?

  Alderweireld: "Er zitten niet echt ijdeltuiten in de ploeg. Niemand staat buitengewoon lang voor de spiegel."

  Welke taal spreken jullie onderling?

  Mignolet: "Nederlands tegen wie Nederlands speekt, maar we spreken ook Frans. In de meetings wordt Engels gebruikt, omdat de coach Engels spreekt."

  Doen jullie iets speciaals voor de match dat geluk brengt?

  Mignolet: "Net voor de wedstrijd komen we nog even samen met alle spelers, aan de zijlijn. We spreken elkaar dan nog wat moed in. Een beetje peptalk. Ik denk dat dat de ideale voorbereiding is om aan de match te beginnen, want het is een extra boost."

  Zijn jullie fysiek nog in staat om te presteren?

  Alderweireld: "Zeker! We hebben een groep die het gewend is op het hoogste niveau 2 of 3 wedstrijden per week te spelen. Qua drank, voeding en rust zit het ook goed, dus is iedereen nog meer dan fit genoeg."

  Hoeveel eet Romelu Lukaku om zo sterk te zijn?

  Samen: "Veel!" (lachen)

  Zal Fellaini zijn haar scheren als jullie het WK winnen?

  Alderweireld: "Ik denk het niet. Hij houdt te veel van zijn kapsel."

  De Facebook-live met Simon en Toby: