• home
 • video
 • pas verschenen

  "De masterclass tactiek" van Martinez: "Valse rechtsback Fellaini, drone bij De Bruyne"

  Roberto Martinez.

  Roberto Martinez zette Brazilië een hak.

  Het tactische plan van bondscoach Roberto Martinez werkte nagenoeg perfect, concludeerde het analistenpanel in Villa Sporza. Dennis van Wijk en co analyseerden de visie van onze bondscoach.

  De rol van Marouane Fellaini:

  "We hebben een goed tactisch plan gezien en een klein beetje het geluk van een kampioen", opende Frank Boeckx. "We komen in het begin van de match goed weg met die bal op de paal en bij de eerste corner volgt een owngoal. Die factoren moet je mee hebben. En daarna konden we het spel spelen dat we vooropgesteld hadden."

   

  "Roberto Martinez heeft een masterclass tactiek gegeven", pikte Dennis van Wijk in. "Wat ik knap vind: we weten dat ze kunnen voetballen, maar dat ze hun eigen ego's opzij zetten voor het team, dat vind ik onvoorstelbaar. Ze zijn flexibel in hun tactische keuzes. Er spelen veel jongens op een andere manier dan in hun club. Ik vind het knap dat iedereen meeleeft in hetgeen ze willen bereiken."

   

  Vooral de rol van Marouane Fellaini kreeg extra aandacht. "Hij was ijzersterk! Hij voerde zijn tactische opdracht uitstekend uit. Hij speelde een beetje als een valse rechtsback, waardoor Meunier heel hoog speelde en zich geen zorgen moest maken voor die positie."

   

  "Marcelo was verplicht om op Meunier te spelen, waardoor er voor Lukaku veel ruimte in de rug van Marcelo lag. Fellaini heeft zich helemaal opgeofferd of weggecijferd om dat goed uit te spelen. Dat was heel knap gevonden van de coach. Neymar is door die tactische zet ook nooit in het spel gekomen."

   

  "Ik denk dat de coach dat ook allemaal doorspreekt. Ik denk dat hij het vanuit de vraagstelling doet. Wat denken jullie van het plan? Want zij moeten het uitvoeren. En in de eerste helft was het voor 99,9 procent goed."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De rol van Romelu Lukaku:

  Ook Romelu Lukaku had een opvallend takenpakket. "Hij speelde op rechts, waardoor de twee centrale verdedigers van Brazilië uit elkaar getrokken werden. Ook hij heeft zich weggecijferd. Hij was altijd aanspeelbaar, werkte hard en trok gaten voor iedereen. Ook hier: knap gevonden van de coach", legde Dennis van Wijk uit.

   

  Wesley Sonck: "Er is geen betere speler dan hij als hij met zijn gezicht naar doel kan lopen. Als je dat hebt in het moderne voetbal, dat is zo'n grote kwaliteit. Hij weegt bijna 100 kilogram. Wie gaat hem tegenhouden? Als een trein op snelheid komt, niemand toch? John Massis? Neen, zelfs met zijn tanden niet."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De rol van Kevin De Bruyne:

  Ook Kevin De Bruyne speelde een dijk van een wedstrijd. "Hij zat er van bij het begin al goed bij", analyseerde Wesley Sonck. "Hij heeft een drone in zijn hoofd zitten. Waar hij mag staan, ziet hij dingen die 99 procent van de profvoetballers niet ziet. Daarom is hij zo goed."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.